FÅR KRITIKK: Ti personer fra kommunestyregruppen og styret i Råde Frp melder seg ut av Frp etter partiets oppfølging av varslene mot Ulf Leirstein. Her er partileder Siv Jensen og Ulf Leirstein avbildet sammen i 2009. Foto: Holm, Morten / Scanpix

Storutmeldelse fra Råde Frp etter Leirstein-saken

Kommunestyregruppen og styret i Råde Frp melder seg samlet ut av partiet og over i Høyre.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det er en reaksjon på partiets oppfølging av varslene mot stortingsrepresentant Ulf Leirstein.

Gjør det for de unge

– Vi har nøye fulgt med på Frp Østfold og Frp sentralt sin behandling av varslene om Ulf Leirsteins handlinger. Vi er skuffet over at så alvorlige saker ikke har blitt tatt mer på alvor, og over at man er mer opptatt av å tilsløre og tie i hjel enn av å rydde opp i en ukultur det har vært varslet om over år. Vi kan ikke stå inne for den håndteringen som Frp både på fylkesnivå og sentralt her har vist, og ønsker ikke å bli assosiert med den type handlinger eller drive valgkamp for slike holdninger, skriver de ti utmelderne i en felles pressemelding.

les også

Ulf Leirstein (Frp) anmeldt for spredning av pornografi – saken trolig foreldet

– Vi har med beklagelse sett på at ungdommer i partiet over lengre tid har mistet idealismen og lysten til å utgjøre en forskjell i samfunnet. Lokalsamfunnene er avhengige av å kunne rekruttere unge mennesker til politiske verv og samfunnsoppdrag for å utvikle seg videre, og for at vi fortsatt skal ha et sterkt demokrati, fortsetter de:

– Styret, og kommunestyregruppen i Råde Frp melder seg nå samlet ut av partiet.

les også

NRK: Frp konfronterte Leirstein med «sexrykter»

– Verner en voksen

– Vi ser det derfor som alvorlig at partiet velger å verne en voksen stortingsrepresentant som innrømmer å ha gjort disse tingene, fremfor å ta ungdommene som har blitt utsatt for dette på alvor. Når partiet nå svikter ungdommen ved å stikke hodet i sanden, kan vi ikke lenger tie stille. Vi må kunne sende våre ungdommer inn i politikken i visshet om at de blir tatt vare på.

les også

Tidligere Frp-topp om Leirstein-varsling: Merkelig kollektiv hukommelsessvikt

De fremholder at de skal fortsette å stå på for Rådes innbyggere og være med på å utvikle bygda videre.

– Det er vi lovlig valgt til å gjøre, men det blir heretter som medlemmer av partiet Høyre.

– Vi har fått nok

Blant dem som melder seg ut, er varaordfører Frederikke Stensrød.

– Vi har fått nok av ukulturen og gjør dette av hensyn til ungdommene, sier Stensrød, til Fredriksstad Blad (bak betalingsmur), som først omtalte saken.

– Det er ikke med lett hjerte at vi tar denne avgjørelsen. Vi har hatt mange møter og diskutert situasjonen mye. Men nok er nok. Vi kan ikke være medlemmer i partiet lenger, vi kan ikke stå inne for det, sier Stensrød og Terje Lerstein, som sitter i styret i Råde Frp..

– I mange år har vi prøvd å finne andre utveier og løsninger. Men vi føler at vi ikke når frem. Vi er heller ikke sikre på at ting vil endre seg. Det finnes en ukultur i Østfold Frp som vi vil til livs. Mye er blitt kjent, men det er også noe som ikke er kommet frem, fremholder de overfor lokalavisen.

– Veldig trist

Leder i Østfold Frp, Leif Eriksen, svarer i Fredriksstad Blad på kritikken fra Råde-politikerne.
– Det får stå for deres egen regning. Det er veldig trist at de tar dette valget, men jeg har ingen annen kommentar enn at det er frivillig å være med i et parti. Jeg føler at Østfold Frp har forholdt seg til partiet sentralt. Det er de som har fått varslingene og som har behandlet dem. Varslene har ikke vært innom fylkespartiet, sier han om Leirstein-sakene.

VG har ikke lykkes i å få en kommentar fra Leirstein.

– Skal være trygt

Helge Andre Njåstad, leder i FrPs organisasjonsutvalg, kommenterer saken på vegne av Frp sentralt.

– FrP har tatt Leirstein-saken på største alvor, og han har trukket seg fra alle tillitsverv. Det skal være trygt å være medlem i FrP og vi er opptatt av god organisasjonskultur. Vi tar til etterretning at styret i Råde FrP har valgt å melde seg inn i Høyre, sier Njåstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder