Rystet over Berntsen

Thorbjørn Berntsen tok ikke kontakt med Anniken Huitfeldt i går for å forklare eller unnskylde at han sa at en måtte være «jævla full» for å true seg til en dans med henne.

- Siden Berntsen ikke har kontaktet Anniken, vil jeg på vegne av hele Arbeiderpartiet be henne om unnskyldning. Dette har hun ikke fortjent, tordner Karita Bekkemellem Orheim, stortingsrepresentant og leder av Aps kvinnebevegelse.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det ytterligere. Uttalelsen viser vel at jeg ikke er helt på jordet. Jeg velger å la det han sier tale for seg selv, sier Huitfeldt, som er nestleder i Akershus Ap.

Berntsens verbale bombe kom en drøy uke etter at Huitfeldt gjennom VG gikk til åpent angrep på Aps mannsdominerte gubbekultur.

«Folk i Ap har sagt til meg at det er viktig at jeg danser med flest mulig menn i partiet,» sa Huitfeldt blant annet.

I går var Berntsen det store samtaleemnet blant Ap-representantene på Stortinget. Ikke en eneste en tok «Leppa fra Grorud» i forsvar.

Tvert imot. - Det var dumt sagt. Det tror jeg han selv forstår, sier parlamentarisk leder Jens Stoltenberg.

- Ren sjikane

- Dette er ren sjikane, en hersketeknikk jeg tar avstand fra. Jeg er lei meg både på Annikens og partiets vegne, sier Oddbjørg Ausdal Starrfelt fra Rogaland.

- Jeg reagerer med avsky på Berntsen. Det er ett problem med det Anniken har sagt, og det er at det er sant, sier Knut Storberget.

Småbarnsfaren fra Hedmark påpeker at Annikens kritikk gjelder både unge kvinner og menn og ikke er et enestående problem for Ap.

- Det han sa er bare trist for partiet, sier Gunn Olsen fra Telemark. - Dette er en åpenbar hersketeknikk og bekrefter det Anniken og andre har påpekt som et problem, et problem som må tas på alvor, sier Kjell Engebretsen, fylkesleder i Huitfeldts fylkeslag, Akershus Ap.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder