Oslofjordtunnelen stengt etter at taket raste ned

OSLO: Deler av taket i bunnen av Oslofjordtunnelen raste søndag morgen ned. Statens vegvesen opplyser at tunnelen blir åpnet for trafikk tidligst 2. januar.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 16 ÅR GAMMEL

-Veien forblir stengt inntil skaden er utbedret og årsaken brakt på det rene, sier distriktsvegsjef Lene Mürer i Stor-Oslo distrikt til NTB.

De ansatte i bomstasjonen ved tunnelen fikk klokken 6.26 melding om at det lå betongdeler i veibanen. Politiet i Follo kom raskt til stedet for å hindre biler i å kjøre inn i betongen. Kort etter ga Vegtrafikksentralen beskjed til politiet om å kjøre ut av tunnelen umiddelbart. Vegtrafikksentralen stengte tunnelen 20 minutter etter at meldingen kom inn.

Krater

Etter at tunnelen ble stengt, raste tolv tonn med steinblokker fra taket og ned på veien. Dette førte til at det dannet seg et krater på 4 x 5 meter og som var én og én halv meter dypt.

Geologer undersøkte søndag tunneltaket for å finne ut hva som er skjedd, og hvordan det kunne skje.

-Vi har ingeniører og geologer på stedet. Mandag skal de sammenligne skadene med tegningene fra anleggsperioden. Foreløpig ser det ut til at taket raste ned på et lokalt punkt, og det er ikke fare for at det skal rase ned mer, sier Mürer til NTB.

Over nyttår

-Vi bruker store ressurser på å finne årsaken. Nå må vi raskt utbedre feilen. Vi vil holde tunnelen stengt inntil vi er 100 prosent sikre på at det igjen er trygt å kjøre gjennom tunnelen, sier distriktsvegsjefen.

Søndag ettermiddag var betongbitene ryddet vekk fra veibanen, også taket var ryddet. Selv om det bare ligger småstein tilbake, vil ikke Vegvesenet åpne tunnelen før over nyttår.

-Tunnelen blir åpnet for trafikk tidligst 2. januar, sier Mürer.

Hun avviser at søndagens hendelse har noe å gjøre med stengningen av tunnelen i sommer.

-Den gangen var årsaken til stengningen svikt i vannpumpene og alarmsystemet som overvåker tunnelene, forklarer hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder