• Fisker følgere på TikTok

    Fisker Benjamin Bakke (24) synes det beste med å ha nesten 800.000 følgere på TikTok, er å hjelpe ungdommene som nå spør ham hvordan de skal bli fiskere.

    Publisert 01. mars, kl. 18:18

  • Det hadde han ikke trodd da han droppet ut av videregående uten å fullføre fagbrevet.

  • – Jeg likte ikke skolen så godt, og heller ikke sånn vanlig ni til fire-liv, forklarer han.

  • TikTok-eventyret, under navnet Fisherbenny, begynte helt tilfeldig. Sveip for å se hvordan.

9. september 2020 la Benjamin Bakke ut video om livet på reketråleren han jobber på. Likes-ene og kommentarene strømmet inn, og da han la ut en til, tok det helt av.

– Det har bare vært positivt, utrolig gøy. Jeg får mange hyggelige tilbakemeldinger fra hele verden, veldig mange sier de synes det er gøy å se hvordan livet på fiskebåt er.

Også NRK Sørlandet har skrevet om Benjamin.

Gutter fra hele Norge kontakter ham nå for å spørre om hvordan de kan bli fiskere, hvilke utdanning de bør ta og hvordan de får jobb på fiskebåt.

– Dette er jo den beste jobben man kan, så det er veldig bra at flere vil bli fiskere, jeg sier de må ta fagutdanning som fiskere, selv om ikke jeg fullførte selv, sier Bakke.

En dag tar han kanskje skipperskolen, så han kan realisere drømmen om å bli medeier i en fiskebåt.

Les også

Lil Nas X overrasket med personlige videoer

Rapperen Montero Hill (21), bedre kjent som Lil Nas X, overrasket fansen på TikTok med flere personlige videoer om sitt…

Den unge fiskeren og småbarnsfaren fra Søgne utenfor Kristiansand, legger nesten hver dag i friukene ut videoer han tar opp de to ukene han tråler etter reker i Nordsjøen og Skagerrak.

– Jeg prøver å ha nok til å legge ut en hver dag de to ukene jeg er hjemme, forklarer han.

Han kunne aldri tenke seg å gjøre noe annet enn å være fisker.

– Når jeg først er på jobb, er det bare jobben som gjelder, og når jeg har fri kan jeg gjøre alt mulig annet uten dårlig samvittighet. Også er det en helt spesiell ro på sjøen.

Publisert: