FUNNET DØDE: Nadia Abdulaziz Adem Ali, Mebrak Solomon og Leah Rebiba Woldemariam (fra venstre mot høyre) ble funnet døde i en leilighet på Romsås i oktober. Disse bildene var satt frem under en minnestund. Bildet av moren Mebrak er tatt da hun var ung.
FUNNET DØDE: Nadia Abdulaziz Adem Ali, Mebrak Solomon og Leah Rebiba Woldemariam (fra venstre mot høyre) ble funnet døde i en leilighet på Romsås i oktober. Disse bildene var satt frem under en minnestund. Bildet av moren Mebrak er tatt da hun var ung. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Romsås-dødsfallene: Døde trolig av avmagring

Publisert: Oppdatert: 03.01.18 16:53

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

De tre kvinnene som ble funnet døde på Romsås 12. oktober i fjor, har trolig ikke blitt utsatt for noe kriminelt.

Det skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Obduksjonsrapporten viser at de mest trolig har dødd av manglende inntak av fast føde over lang tid, altså avmagring, sier politioverbetjent Kjetil Moen ved voldavsnittet til VG.

Som VG tidligere har omtalt har politiet fastsatt dødsdatoen til 11. september, altså en måned før de ble funnet.

Ringte vitne

– Den er basert på faktiske funn som politiet har gjort, der en av kvinnene har gjort en henvendelse via telefon, sier Moen.

– Til hvem?

– Det vil jeg ikke si noe om, men det er et vitne som politiet har avhørt i saken.

–Mener politiet at alle de tre har omkommet samme dag?

– Det er vanskelig å spekulere i det, men det virker jo ikke veldig sannsynlig at alle tre har omkommet med så tett mellomrom.

Sørger over tapet av datteren: – Jeg vet ikke hva mer jeg kunne gjort

Fortsetter etterforskningen

Politiet opplyser at de vil fortsette sin etterforskning frem til at all relevant informasjon er innhentet og bearbeidet.

– Har de tre vært syke i perioden før de døde?

– Når du setter deg selv i en situasjon der du rammes av sult, er det noe psykiatri inne i bildet. Mer enn det skal vi være forsiktige med å uttale oss om nå, sier Moen.

Flere stiller spørsmål: Hvorfor meldte ingen fra?

De tre kvinnene ble funnet døde 12. oktober 2017. Da hadde ingen sett noen til de tre kvinnen siden sommeren. Da politiet tok seg inn i leiligheten på Romsås nord i Oslo fant de kvinnene døde og uten spor etter noe mistenkelig.