OMKOM: En person er bekreftet omkommet i en møteulykke på E18 mellom Langangen og Larvik natt til første nyttårsdag. I denne personbilen satt familiefaren som døde. En 21 år gammel mann er nå siktet for forsettlig drap. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Mann siktet for drap etter dødsulykke i Vestfold

Politiet etterforsker frontkollisjonen på E18 i Vestfold natt til 1. januar som forsettlig drap. En omkom, tre ble alvorlig skadd og to lettere skadd.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Etterforskningen av møteulykken på E18 mellom Langangen og Larvik har fått politiet til å skjerpe siktelsen mot en 21 år gammel mann fra promillekjøring til forsettlig drap. 21-åringen kjørte inn i en personbil med en varebil.

– Dette er ikke bare en ulykke der en bil kommer over i motgående kjørefelt. Vi har begrunnet mistanke om at han har kjørt over i motgående kjørefelt med vitende og vilje, sier politiinspektør Magnar Pedersen til NTB.

21-åringen ble selv alvorlig skadd i ulykken, og politiet vil dermed pågripe ham så snart han blir utskrevet fra sykehus. Pedersen sier til NTB at mannen ikke er formelt avhørt ennå og heller ikke har fått oppnevnt advokat.

SIKTET FOR DRAP: Mannen som kjørte denne bilen er siktet for drap. Ifølge politiet kjørte han i motgående kjørefelt og traff personbilen hvor familien satt. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Én omkom

Ulykken skjedde ved 4.30-tiden natt til første nyttårsdag. 21-åringen kjørte inn i personbilen hvor det satt en familie på fem. Politiet meldte tidlig at sjåføren i den møtende bilen, en familiefar, omkom.

Moren og det ene barnet på fem år er alvorlig skadd. De to andre barna på sju år og elleve måneder har lettere skader, opplyser sykehuset i Telemark til NRK mandag formiddag.

Alle de involverte i ulykken er ifølge operasjonsleder hjemmehørende i Telemark.

Frontkollisjon

Bilder fra stedet viser store materielle skader. Det er midtdeler i veien der ulykken skjedde og det er uklart hvor mange kilometer den ene bilen har kjørt i feil kjøreretning før ulykken skjedde.

Det var ambulansesentralen som varslet politiet om ulykken klokken 4.35.

E18 var stengt forbi ulykkesstedet i mange timer mens nødetatene og veivesenet jobbet på stedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder