OMFATTENDE ARBEID: Det er et krevende arbeid med å komme fram til bruddene som skaper strømbrudd i Agder. Foto: Agder Energi Nett

Tusenvis fortsatt strømløse på grunn av snøvær

Flere tusen kunder hos Agder energi er fortsatt uten strøm på grunn av snøværet. Lørdag kveld er 4600 husstander strømløse.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Tallene går litt opp og ned, men per nå er det rundt 4600 berørte kunder. Det faller stadig trær ned på linjenettet, og montørene våre er ute og jobber for fullt, opplyser konserndirektør og samfunnskontakt i Agder Energi Unni Farestveit til VG lørdag kveld.

I går opplyste Agder Energi at det på det meste var 6000 kunder uten strøm.

Ifølge Farestveit er det områdene Marnardal, Mandal, Åseral, Kvinesdal og områder rett nord for Kristiansand som er hardest rammet lørdag kveld.

– Det har falt veldig mye tung og våt snø i løpet av kvelden, som vanskeliggjør arbeidet, sier Farestveit.

les også

Skiføret på Østlandet sikret i flere uker

30 - 60 centimeter snø

Kommunikasjonsrådgiver Yvonne Ødegård i Agder Energi opplyste tidligere lørdag at det er vanskelig å si når kundene vil få strømmen tilbake.

– Værprognosene vi har fått nå tilsier at dette vil fortsette ut i neste uke. Det er meldt opp mot 30 til 60 centimeter med snø. Alt tilsier at dette vil vare ut i neste uke.

Hun forteller at de har alt tilgjengelig mannskap ute.

– Det er omfattende feilretting som pågår nå. Grunnen er at dette er et komplisert arbeid som gjøres på hvert enkelt sted. Det kommer mer snø og det gjør det mer krevende å ta seg fram i terrenget. Vi holder på å bemanne opp nettsentralen og kundesenteret.

les også

Siste vinterhelg før det store væromslaget

Hogger trær

Ødegård opplyser at de også har et helikopter som befarer linjenettet.

– Dette er for å gi oss bedre oversikt over hvilke områder som er belastet, sånn at vi kan kartlegge hvilke trær som er i fare for å havne over linjer. De trærne bli hogget.

Ødegård minner om at det er viktig å holde god avstand dersom man oppdager lavthengende linjer og trær som har falt ned over linjer.

– Berøring kan medføre livsfare. Meld fra om slike situasjoner til kundesenteret, på telefon 38 60 72 72.

Vanskelige kjøreforhold

Lørdag er det ventet et nytt snøfall på 10-30 cm opplyser yr på Twitter. Dette kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold.

Det er meldt om vanskelige kjøreforhold for Buskerud, Vestfold, Telemark og Agder.

Politiet i Agder melder om flere trafikkuhell og et tre som henger over veien på RV 9 nord for Kile. Der skal det være mulig for personbiler å komme forbi i ett kjørefelt. VTS er varslet, opplyser politiet.

Trøbbel for togtrafikken

Snøværet skaper også trøbbel for togtrafikken. Sørlandsbanen var stengt en periode natt til lørdag. Snaue to timer senere, ved klokken 05.00-tiden kjørte vestgående nattog fra Oslo til Stavanger inn i et tre mellom Marnardal og Audnedal.

– Det er fastslått skader på togets strømavtaker og på kjøreledningen som forsyner togene med kjørestrøm. Det vil trolig ta mange timer før skadene er utbedret, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor til NTB.

Inntil videre er togtrafikken stanset på strekningen mellom Kristiansand og Nelaug, Marnardal-Audnedal og på Arendalsbanen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder