Knivstikking på Oslo S: - Var trolig et tilfeldig offer

En mann i 20-årene er sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket på et tog i hovedstaden. – Han var trolig et tilfeldig offer, opplyser politiet.

Artikkelen er over ett år gammel

Politiets innsatsleder på stedet, Magnus Strande, bekreftet til VG ved 16-tiden mandag at én person hadde blitt knivstukket inne på et tog på Oslo sentralstasjon.

Han fortalte at bevæpnet politi rykket ut etter at de klokken 15.20 fikk melding om knivstikking på et tog på spor 16 på stasjonen.

Knivstikkingen skjedde like før avgang på toget som skulle til Gjøvik klokken 15.22.

– Vi responderte raskt med mange enheter. Ganske umiddelbart fikk vi beskjed om at vektere hadde kontroll på formentlig gjerningsmann, uttalte han.

Den siktede, en mann i midten av 30-årene, er nå pågrepet. Både han og den fornærmede mannen i 20-årene har utenlandsk opprinnelse, forteller politiet, uten at de vil utdype dette.

– Tilstanden til fornærmede er alvorlig, opplyste Strande.

Politiet har kontroll på kniven som trolig ble brukt.

Ved 19.45-tiden mandag kveld opplyser vaktleder Arne Kaspersen ved politiets kriminalvakt til VG at det kan virke som om mannen som ble angrepet var et tilfeldig offer.

Det var Aftenposten som først meldte om dette.

– Ut ifra det jeg har sett på overvåkningsvideoen så virker det som om mannen som ble knivstukket var et tilfeldig offer. Hendelsen er tatt helt ut ifra det blå. Mer vil jeg ikke si om det, sier Kaspersen til VG.

Han opplyser om at mannen i 20-årene som ble knivstukket fortsatt er på Ullevål sykehus, og at han er inne til en operasjon. Politiet har foreløpig ikke fått avhørt mannen i 30-årene som er siktet i saken.

Politiet kjenner fortsatt ikke til motivet bak hendelsen.

VOLDSHENDELSE: Oslo-politiet meldte om hendelsen ved 15.30-tiden mandag. Foto: Trond Solberg, VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder