Seks norske pressfolk har dødd på jobb i utlandet

Til sammen er seks norske pressefolk omkommet siden 1982 mens de har vært på oppdrag i utlandet. I tillegg til TV 2-medarbeideren som omkom i en trafikkulykke i Irak onsdag, har en kvinne og fire menn fra norsk presse mistet livet mens de var på jobb utenlands.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Frilansfotografen Helge Hummelvoll ble i september 1992 skutt ned og drept i Sør-Sudan. Hummelvoll, som arbeidet for Kirkens Nødhjelp, var sammen med tre nødhjelpsarbeidere i en bil ikke langt fra grensen til Uganda da han og en annen hjelpearbeider ble skutt og drept av soldater fra den sør-sudanesiske frigjøringshæren SPLA. Hummelvoll var tidligere ansatt i avisa Vårt Land.

Hjelpearbeider og journalist i Adresseavisen Astrid Morken (43) ble drept da bilen hun og 13 andre satt i gikk på en landmine i Paktia-provinsen i Afghanistan i juli 1988. 12 av de 13 omkom. Morken var den norske Afghanistan- komiteens koordinator i Pakistan da hun ble drept.

Samme år mistet journalist Viggo Gilberg fra Fredriksstad Blad livet under kamper mellom regjeringsstyrkene og geriljaen i Afghanistan.

Også journalisten Ståle Gundhus fra Oslo døde i krigen i Afghanistan, 27 år gammel. Det skjedde under en langvarig trefning mellom de stridende partene i juni 1982.

Journalist Petter Syversen (28) mistet livet i en trafikkulykke i Botswana i Afrika i august 1986 da han deltok i en nordisk journalistdelegasjon i forbindelse med kampanjen «Flyktning 86». Syversen omkom i en front mot front-kollisjon ved byen Francistown.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder