CRUISESKIPET: Cruiseskipet Mein Schiff 3 slet seg fra fortøyningen på kaia i Honningsvåg og forårsaket store skader på både kaia og selve skipet. Foto: Randi Iren Olsen / Finnmarksposten / NTB scanpix

Sterk vind i nord – cruiseskip slet seg

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel om kraftig vind i Nord-Norge. Et cruiseskip slet seg fra kaien i Honningsvåg, og i Troms ble en bil truffet av en kano.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Meteorologisk institutt har sendt ut et farevarsel om kraftig vind. Dette gjelder fra Lofoten og nordover til Troms, og etter hvert også Finnmark.

– Det er store kontraster i dag, med tropedag i sør til ordentlig storm langs kysten i nord, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til VG.

Statsmeteorologen forteller at vinden øker på ved Vestfjorden i Nordland, og vil utover ettermiddagen flytte seg innover mot Troms. Utover natten vil vinden flytte seg til Vest-Finnmark.

Slet seg

I Honningsvåg slet cruiseskipet Mein Schiff 3 seg fra fortøyningene ved kaia, på grunn av vinden og traff deretter hurtigrutekaia.

Brede Storhaug Lien ved turistinformasjonen i Nordkapp, forteller at det kom et kraftig vindkast som gjorde at skipet slet seg fra fortøyningene.

Hurtigruten var ikke på kaia da det skjedde.

Politiet i Finnmark fikk melding om hendelsen klokken 20.28 tirsdag kveld. Operasjonsleder ved Finnmark politidistrikt, Jan Arne Pettersen sier til VG at de fleste av turistene som var om bord på båten, allerede hadde kommet seg på land da ulykken skjedde.

– Det er ikke meldt om personskade og det jobbes nå for å fortøye skipet, sier Pettersen til VG.

23.30 opplyser Pettersen til NTB at det jobbes med å frakte passasjerene om bord igjen. Skipet får seile videre og fortsetter turen mot Svalbard.

les også

Strålende sommervær i Sør-Norge – nedbør og vind i nord

Bil truffet av kano

Like etter klokken 15 meldte Politiet i Troms på Twitter at en tilhenger lastet med kanoer har veltet på Gisundbrua i Finnsnes veltet.

– En kano løsnet fra tilhengeren og traff en annen bil. Det blåser fortsatt kraftig så vi får ikke berget hengeren med kanoene før vinden løyer, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Steinar Gudmundsen til VG.

Sjekk været der du er på Pent.

Gudmundsen forteller at kanoene er stroppet fast på stedet. Ingen skal ha blitt skadet, men trafikken står i begge retninger.

Henrik Bjørkli bor like ved Gisundbrua. Da han så utrykningskjøretøy haste til broen, syklet han til stedet og tok et bilde av bilen som var truffet.

– Det blåste kraftig, men det så ikke ut til at det var noen andre skader, sier Bjørkli til VG.

TRUFFET: En bil ble truffet da en kano løsnet fra en henger som veltet på Gisundbrua i Finnsnes. Ingen ble skadet i ulykken. Foto: Henrik Bjørkli

les også

Politiet reddet barn ut av glovarm bil

Trafikkproblemer

Politiet i Troms melder om at flere trær har blåst over ende. I Senjavegen har et tre veltet og ligger over veien.

Operasjonsleder Gudmundsen forteller at den kraftige vinden har også ført til flere stengte broer og innstilte ferger.

Fergesambandet Bodø- Værøy- Moskenes på RV 80 er innstilt på grunn av sterk vind. Også fergen mellom Svolvær- Skrova-Skutvik på Fv 81 er i formiddag innstilt på grunn av sterk vind.

En av dem som er berørt av de stengte broene og innstilte fergeovergangene er Arild Løstningsmo, som skulle kjøre til Lofoten.

– For å si det sånn så er det ikke mulig å komme seg til Lofoten. Fergene står og broen er stengt, sier han til VG.

Løstningsmo forteller at han skulle ta fergen fra Bognes i Tysfjord, men at fergen var innstilt på grunn av uværet.

– Det regner og det er masse vind. Det blåste så kraftig at det ristet i hele bilen, da jeg måtte snu bilen. Jeg skulle egentlig på en jobb i Lofoten, men det får vente til i morgen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder