SØKER: Lørdag ettermiddag ble det fortsatt søkt etter Kurt Jøsang (47). Han er antatt omkommet. Foto: Tor Andre Johannessen

To brødre trolig omkommet etter forlis i Rogaland

Det var brødrene Arvid (51) og Kurt Jøsang (47) som var om bord da båten deres forliste under hummerfiske i Bokn i Rogaland lørdag. Begge er trolig døde.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det bekrefter Sør-Vest politidistrikt til VG.

Arvid Jøsang ble bekreftet omkommet lørdag. Den yngre broren hans, Kurt (47), var søndag ettermiddag fortsatt savnet, men antas også å ha omkommet da sjarken de drev hummerfiske fra gikk ned sør for Vestre Bokn sørøst for Karmøy i Rogaland lørdag.

– Redningsaksjonen har gått over til søk etter antatt omkommet person, sier operasjonsleder Jostein Reiestad i Sørvest politidistrikt til NTB.

Båten fikk trolig problemer i uværet lørdag. Vitner har overfor politiet fortalt om til dels grov sjø og kraftig sønnavind i tiden rundt forliset, melder NTB.

Brødrene er begge fra Bokn og bodde der.

– Vi satte umiddelbart krisestab. Vi er godt trente på dette, men det oppleves nærmest uvirkelig og uendelig trist når noe sånt forferdelig skjer, sier ordfører Tormod Våga (Sp) i Bokn kommune til Haugesunds Avis.

les også

To siktet for promillekjøring etter forlis i Hurum – savnet kvinne funnet i god behold

Leteaksjon

Det var like etter klokka 11 lørdag at Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk melding om at sjarken var savnet.

Lørdag formiddag meldte redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til VG at én person var savnet og én person ble brakt til land livløs. Båten ble lokalisert på dagtid.

Klokken 20.50 lørdag kveld meldte redningsleder Børge Galta at den savnede personen fortsatt ikke var funnet.

– Vi har funnet en rekke deler fra båten som har blitt spredt utover. Det har vært dykkere nede og undersøkt både i og utenfor båten. Dykkerne måtte avslutte på grunn av risiko og dårlige værforhold, sa redningsleder Owe Frøland lørdag.

Letingen ble gjenopptatt klokken ni søndag morgen, og søkene foregår både langs strandlinjen og i vannet. Politiet får hjelp av rundt 40 frivillige fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Dykkere fra brannvesenet vil også være på stedet. I tillegg deltar rundt 20 lokale båter.

Dykkere gjennomsøkte sjarken søndag uten å finne den omkomne. Den vil bli hevet i løpet av kort tid.

les også

Over hundre døde i fergeforlis

Dårlige værforhold

Arsvågen ligger på øya Vestre Bokn nær Karmøy i Rogaland. Det har vært stiv kuling og litt regn i området lørdag morgen. De dårlige værforholdene har gjort søket etter den savnede til en utfordring.

Det er ifølge NTB antatt at de dro ut lørdag morgen, men at det ikke har vært kontakt med dem siden fredag. Det kan ha tatt flere timer fra sjarken fikk problemer til politi og redningspersonell ble varslet.

Pårørende skal være varslet.

ARSVÅGEN: Arvik Jøsang (51) ble brakt til land og fløyet til Haukeland sykehus lørdag. Foto: Jan Kåre Ness/Haugesundfoto

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder