Har hatt sin første krangel

(VG Nett) De betrakter verden ganske likt, men vedgår at de har hatt den første krangelen, forteller Mette-Marit Tjessem Høiby og kronprins Haakon i et åpenhjertig intervju med NRK.

Artikkelen er over 18 år gammel

- Vi er ikke enige om alt. Og vi er begge veldig sta, sier Tjessem-Høiby.
- Ganske sta, presiserer kronprinsen.
- Veldig, smiler hun, og vedgår at de har hatt sin første krangel.

Kronprins Haakon og hans forlovede Mette-Marit Tjessem Høiby sitter på verandaen utenfor Skaugum på en hagebenk og forteller om seg selv til Fredrik Skavlan fra NRK.

- Reflektert

Mette-Marit Tjessem Høiby synes det er morsomt å diskutere, og da spesielt med kronprinsen, fordi han er en reflektert samtaleparter. Og kronprins Haakon understreker at de beste kveldene dem imellom er nettopp når de har gode samtaler.

Forloveden nikker enig.

-Når vi treffer hverandre på det nivået som på en måte er vårt. Når vi kjenner at kjemien stemmer, sier kronprinsen og ser lunt på sin kjæreste. Men samtaletemaene har endret seg fra de møttes. -Det har blitt mye mer monarki, i og med at jeg også nå er mye sterkere inni den delen, forteller Tjessem-Høiby.

Første gang

Kronprinsparet husker ikke helt når de traff hverandre for første gang. Det smilende paret ser på hverandre og rister på hodet. Var det ikke for to år siden, da, prøver kronprins Haakon seg, men Mette-Marit Tjessem Høiby retter til fire-fem år.

Men først høsten 1999, tre år senere, falt kronprinsen for den blonde jenta fra Kristiansand da de ble godt kjent med hverandre.

Samtalene

-Det hadde noe med utstrålingen å gjøre. Det er lett å si at det var smilet eller noe med øynene å gjøre. Men det har nok noe med helheten. Jeg tror det var imøtekommenheten og at hun var veldig til stede i situasjonen når hun var der, forteller kronprinsen.

- Jeg tror det var det som gjorde meg fascinert. At hun omgir deg.

De snakket mye fram og tilbake om hvordan det ville bli å være de to før de bestemte seg for å bli kjærester. To uker etter sto det svart på hvitt i avisene at kronprinsen hadde forelsket seg i Mette-Marit Tjessem Høiby. Den kommende kronprinsessen forteller at det var samtalene dem mellom som førte dem sammen.

-De fremkalte mange felles møtepunkter. Vi betrakter verden ganske likt, tror jeg, sier Tjessem-Høiby i NRK-intervjuet.

-På en måte så har vi ganske likt ståsted og er opptatt av individer og ser mennesker som det de er. Og vi er opptatt av å respektere andre mennesker selv om de har forskjeller fra oss. Men vi er også veldige ulike på mange andre felt, sier kronprinsen.

Ut av rollen

-Det er klart at vi er veldig tett knyttet fordi vi er kjærester og at vi er i "rollen" sammen. Vi representerer sammen og er på slottet sammen. Så det blir jo forskjellige settinger. Vi har den "rollebiten" som tar mye tid, også er det at vi skal distansere oss fra den innimellom, og finne vårt eget rom, som er veldig viktig.sier kronprins Haakon.

-Og det er vi veldig bevisst på. Og der er også Marius med på å hjelpe oss. For vi er jo nødt til å sette av tid til han, og der får vi et rom som handler om oss. Det gir en god motvekt. Og det hender at kronprinsen lager en skikkelig motvekt til kongelige. Han avslører i NRK-intervjuet at hans glansnummer på kjøkkenet er en fiskerett, men at han senere, i en kjøttkake-periode, imponerte ved hjelp av "Kokkens ABC".

- De var minst like gode som mammas, sier Tjessem-Høiby, som fremhever at kronprinsen er svært huslig av seg. Han rydder til og med mer enn henne selv.

Hele intervjuet sendes på NRK1 lørdag kveld.

Mer om

 1. Kronprinsparet

Flere artikler

 1. - Veldig glad i Mette-Marit

 2. Karl Johan prydes av 1000 barn

 3. Gavestrøm til brudeparet

 4. Når kommer arvingen?

 5. Mette-Marit - Askepott som vant prinsen og halve kongeriket

Fra andre aviser

 1. Kronprinsparet til Egon på julaften

  Aftenposten
 2. Kronprinsparets fond åpner opp om pengegaver

  Aftenposten
 3. Kronprinsen: – Må konse for å begrense håndhilsing

  Aftenposten
 4. Kronprinsparet spiste julelunsj med gjester fra Natthjemmet og Fattighuset

  Aftenposten
 5. Kronprinsparets Fond fikk kritikk for Flyt-programmet. Her svarer de.

  Aftenposten
 6. Kort sagt, fredag 10. november

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder