Polititeori: Sunniva (13) kan ha vært et tilfeldig offer

JÆREN (VG) En av politiets teorier er at 13 år gamle Sunniva Ødegård var et tilfeldig offer.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

To sivilt kledde politifolk har vært inne i siktedes bolig og garasje. Fra garasjen hentet de ut en grå mountainbike, forteller VGs reporter på stedet.

En av teoriene er at 13-åringen var et tilfeldig offer for drapshandlingen, opplyser etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet bekrefter overfor VG at den foreløpige obduksjonsrapporten slår fast at 13 år gamle Sunniva Ødegård ble drept. NRK meldte først om dette.

SPERRER AV: Politiet har sperret av kjellerrommet under Spar-butikken i sentrum av Varhaug. Foto: TROND SOLBERG

Sunniva Ødegård ble funnet død i Varhaug i Hå kommune natt til mandag. Dagen etter ble en 17 år gammel gutt siktet for drap.

Hans forsvarer Tor Inge Borgersen sier i en skriftlig uttalelse til NTB at hans klient nekter straffskyld, men at han likevel ikke kommer til å anke tirsdagens fengsling.

Borgersen skriver at 17-åringen har forståelse for at politiet har behov for fengsling i en kort periode og at etterforskningen kan sjekke ham ut av mistanke.

Ifølge politiet er det ikke noe som tyder på at den siktede 17-åringen og Sunniva Ødegård var i samme omgangskrets.

Innbrudd samme kveld

Onsdag skal den siktede, som har tilbrakt det siste døgnet i Stavanger fengsel, inn til nytt avhør hos politiet. Denne gangen skal han konfronteres med funnene i obduksjonsrapporten, ifølge NTB.

Etterforskningslederen opplyser til VG at den siktede erkjenner å ha brutt seg inn i Trekløveren barnehage samme kveld som Sunniva Ødegård ble funnet død, men at han fortsatt nekter for å stå bak drapshandlingen.

Sperret av kjeller og containere

Onsdag formiddag rykket politiet ut med blålys til Varhaug sentrum i forbindelse med drapsetterforskningen.

To containere og en kjeller ble sperret av. I tillegg sikret politiet seg mulige spor fra to søppelkasser i området.

– I en slik sak kan det være ting som har blitt forsøkt fjernet. Vi har blitt gjort oppmerksomme på at det er containere som står der nede, og de tømmes av til. For å unngå at vi mister noe som er av interesse for oss, så gjør vi dette, sier etterforskningslederen om årsaken til at politiet rykket ut for å sikre seg spor onsdag formiddag.

I 13.50-tiden onsdag fjernet politiet teipen som sperret av kjelleren til Spar-butikken. En politibetjent bekrefter overfor VGs reporter at de er ferdige på stedet.

les også

Politivitne til VG om siktede i Sunniva-saken: – Han syklet forbi i en voldsom fart

800 meter fra funnstedet

De aktuelle containerne står på en parkeringsplass mellom en Esso-stasjon og et handlesenter, som blant annet har en Spar-butikk.

LES OGSÅ: Varhaug-prest: - Vi er triste og matte

Matvarebutikken i sentrum av Varhaug ligger 800 meter fra området der 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet død natt til mandag.

En trapp som fører ned til kjelleren av matvarebutikken ble også sperret av og plombert. Det avsperrede kjellerrommet ser ut til å være et lager, med bøtter, presenning og byggematerialer.

NY INFORMASJON: Sperringene i sentrum av Varhaug ble gjort basert på informasjon som har dukket opp i løpet de siste to dagene, opplyser etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl. Foto: Signe Christine Urdal

Ny informasjon

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl opplyser at sikringen av containerne er gjort basert på informasjon de har fått i løpet av den to dager lange etterforskningen.

VIDEO: Her ble Sunniva (13) funnet død

På spørsmål fra VGTVs reporter om hvorvidt sperringene i Varhaug sentrum har med mulig beslaglegging av mulig drapsvåpen å gjøre, ønsker ikke Dahl å kommentere dette.

VG har gjentatte ganger forsøkt å komme i kontakt med den drapssiktede 17-åringens forsvarer, uten å ha lyktes med det så langt.

Etterforskningslederen viser samtidig til at 17-åringen nekter for å ha gjort det han er siktet for.

VIDEO: Dette vet vi om drapet på Sunniva Ødegård

Så langt er det kjent at den siktede 17-åringen er en norsk statsborger bosatt i Varhaug. Etter det VG kjenner til har den siktede nettopp sluttet i jobben sin fordi han skal begynne på skole.

Ifølge venner av den siktede var han godt likt og hadde mange venner i bygda, men havnet på skråplanet de siste par årene. Oppførselen skal ha forverret seg etter ungdomsskolen.

UTRYKNING: Politiet har sperret av to containere i Varhaug sentrum. Foto: TROND SOLBERG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder