NESTLEDERNE i 2017: Arbeiderpartiets landsmøte i 2017. Nestlederne Hadia Tajik og Trond Giske under partileder Jonas Gahr Støres landsmøtetale. Foto: Mikalsen, Helge

Aftenposten: Tajik holdt utenfor ledergruppe i julen

Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre opprettet en til nå ukjent gruppe da varslersakene mot nestleder Trond Giske raste som verst. En som ikke var med i gruppen, var den andre nestlederen, Hadia Tajik, ifølge Aftenposten.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Støres skygge

Trond Giske ble sykmeldt 22. desember og samme dag satte Støre ned en gruppe bestående av partisekretær Kjersti Stenseng, AUF-leder Mani Husseini, LO-leder og sentralstyremedlem Hans-Christian Gabrielsen og han selv.

Ifølge Aftenposten hadde gruppen kontakt via SMS og i telefonmøter ved juletider i fjor.

les også

Kilder til VG: Støre anklaget Ap-klubbleder for solokjøring i opphetet møte

KRISEHÅNDTERING: Ap-leder Jonas Gahr Støre opprettet en uformell ledergruppe for å holde partiet samlet etter varslersakene mot nestleder Trond Giske. Foto: Cicilie S. Andersen

les også

Støre trosser advarsler - inviterer Giske til sommerfest etter metoo-sakene

Men, en viktig person i Arbeiderparti-ledelsen manglet, nemlig nestleder Hadia Tajik.

Støre brøt varsler-krav: Avholdt hemmelig Giske-møte hjemme hos Stenseng

«Holde partiet samlet»

Formålet med gruppen skal ha vært å hindre at partiet «kollapset fullstendig» i etterkant av Giske-sakene. Offisielt var det Støre, Stenseng og assisterende partisekretær Kristine N. Kallset som skulle håndtere Giske og varslersakene, ifølge VG.

Ifølge Aftenposten skulle den uformelle gruppen jobbe med “å holde partiet samlet gjennom en av de verste krisene i moderne tid”. Det skal ha blitt brukt uttrykk som «å hindre at partiet går under», og at gruppen med Stenseng, AUF-leder Husseini, LO-leder Hans-Christian Gabrielsen og Støre skulle utgjøre limet i partiet «slik at ikke alt rakner».

Støre: Nyttig for meg

– Det dreide seg om å forankre opplegget for de forestående ekstraordinære møtene i sentralstyret og landsstyret som jeg varslet rett før jul. Da var det nyttig for meg som leder å rådføre meg med sentrale medlemmer av sentralstyret, sier Støre til Aftenposten.

Støre presiserer overfor avisen at dette ikke var en gruppe, men en kontakt jeg hadde med medlemmer av sentralstyret”.

– Det ble tidlig avklart at dette var en sak som skulle håndteres av partileder og partisekretær, og det har vi holdt fast ved, sier Støre i en e-post til avisen.

Tajik sier at hun ikke synes det var naturlig at hun deltok i dialogen med Ap-toppene.

– Nei, fordi jeg ikke var en del av håndteringen av varslene mot Trond Giske, var det heller ikke naturlig at jeg var i denne SMS-tråden, skriver hun i en epost til Aftenposten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder