UBEHAGELIG: 18–årige Tonje ble ikke plassert på et eget område som er egnet for rullestolbrukere, og hadde en svært dårlig opplevelse av konserten på russetreffet i Ålgård utenfor Sandnes fredag. Foto: PRIVAT

Rullestolbruker skuffet over russetreff

Tonje er en av 30 rullestolbrukere av de rundt 14 000 ungdommene som er samlet på russetreffet i Ålgård i helgen. Hun går nå hardt ut mot arrangøren.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL
les også

Politiet: Flere bortvist fra Stavanger og Haugesund enn fra Kongeparken

18 år gamle Tonje Larsen forteller til VG at flere russ datt oppå henne da hun var på konserten på fredag.

Tonje lider av spinal muskelatrofi som gjør at hun må sitte i rullestol.

Hun forteller at hun måtte trille rullestolen til en gjørmete og bratt bakke. Der holdt hun på å velte et par ganger.

– Hva skjedde med deg?

– Jeg ble ikke plassert på et eget område som er egnet for rullestolbrukere, men ble plassert blant alle de andre. Når de rundt meg begynte å danse, så falt noen oppå meg og det var ubehagelig og ikke veldig gøy, sier hun til VG.

Det var Stavanger Aftenblad som først skrev om saken.

les også

Fire russ til sykehus etter overdose av GHB

TRANGT: Landstreffet for russ 2018 i Kongeparken på Ålgård. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Mye støtte

Tonje forteller at hun fikk mye støtte etter at Aftenbladet laget sak om hennes opplevelse lørdag formiddag.

– Det er utrolig dårlig organisert. Det er ingen informasjon om hvor jeg burde stå eller hvor jeg burde gå, sier hun til avisen.

Hun forteller videre at hun tok kontakt med arrangørene i forkant for å sjekke at det var tilrettelagt for personer i rullestol å dra på konsert. Svaret var positivt, men framme i Kongeparken hadde hun store problemer med å ta seg til og fra konsertområdet og trengte hjelp fra fem personer.

les også

Karpe Diem avbryter «hvileår» for å opptre på russetreff

FIKK STØTTE: Tonje forteller at hun fikk mye støtte etter at Aftenbladet laget sak om hennes opplevelse lørdag formiddag. Foto: PRIVAT

– Legger til rette

Pressetalskvinne for Landstreffet i Stavanger, Therese Oddsen, er overrasket over Larsens historie. Hun mener forholdene på russetreffet er gode nok, men møtte Larsen ved konsertområdet lørdag kveld for å høre om hennes opplevelse.

– Vi legger til rette for rullestolbrukere. Vi har verter til stede som bidrar hvis de trenger støtte dersom de vil til og fra konsert, og vi har egne områder forbeholdt rullestolbrukere. Vår erfaring er at de ønsker å være sammen med vennene sine, og da vil vi tilrettelegge for det. Vi har god infrastruktur og alle fasiliteter, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Har du fått med deg «RT: På innsiden av russetiden»? Få daglige oppdateringer fra russebussen «Superjail» her!

Tonje Larsen sto frem i VG tidligere i år i forbindelse med hun som 18-åring ikke er kvalifisert for å få Spinraza-medisin. Hun skal være den eneste 18-åringen i Norge som har behov for dette legemiddelet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder