Basehopper i fjellveggen

(VG Nett) En kvinne ble skadet da hun landet på en fjellhylle etter å ha basehoppet fra Kjerag ved Lysefjorden lørdag kveld.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

KJERAG: Kjerag-fjellet ved Lysefjorden er et populært fjell for basehoppere. Her gjør 18 hopperne gjør seg klare og hopper èn etter èn ned i Lysefjorden i 2002. Arkivfoto: Thomas Bjørnflaten

Kvinnen er fraktet med et Sea King-helikopter til Stavanger Universitetssykehus med skader i låret. To helikoptre ble sendt til Kjerag da Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken.

- Vi sendte en luftambulanse og et Sea King redningshelikopter så fort vi fikk meldingen, opplyser Nils Ole Sunde ved Hovedredningssentralen til VG Nett.

Det var en som observerte basehoppingen som meldte fra om ulykken da kvinnen var «utenfor deres rekkevidde.»

På Hovedredningssentralen forberedte de en klatregruppe i tilfelle det skulle bli nødvendig. Men Sea King-helikopteret fikk fraktet kvinnen til sykehus.

Hovedredningssentralen fikk melding om ulykken via Akutt Medisinsk Kommunikasjonssentral (AMK) klokken 18.28 lørdag kveld.

Kjeragfjellet stuper 1000 meter rett ned i Lysefjorden i Forsand kommune i Rogaland. Fjellet er et svært populært mål for basehoppere. Det har skjedd flere ulykker i tilknytning til ekstremsporten. I 2002 mistet en amerikansk basehopper livet etter en ulykke i fjellveggen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder