STORT RAS: To biler står fast i skredet. Foto: Politiet

Bil truffet av snøskred i Aust-Agder

To biler ble stående står fast etter at det gikk et snøskred over fylkesvei 403 ved Iveland. Det er ikke meldt om personskader og bilene er nå hentet ut.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er noen biler som står helt fast og noen i utkanten av skredet, sier operasjonsleder Eivind Formo i Agder politidistrikt.

På Twitter skriver politiet at de har kontroll på alle personene som har vært i bilene og at ingen er savnet. De har også hentet ut bilene som stod i snømassene.

Trafikken sto helt stille i Lehnesbakken øst for Lyngdal i Vest-Agder tidligere i kveld. E39 var torsdag ettermiddag ikke brøytet i østgående kjørebane. Foto: Privat

Skredet var mellom 60 og 100 meter bredt. En bil ble truffet av snømengder.

Har du bilde av skredet? Ta kontakt med VGs journalister her.

Andre steder i Agder-fylkene er det meldt om store snømengder og vanskelige kjøreforhold.

– Det er vinter. Det er mange som ikke tror det, men det snør fra Flekkefjord til Oslo nå, sier vakthavende Jøran Røsaker ved Vegtrafikksentralen sør til VG.

Statsmeteorolog Kristen Gislefoss sier det er sendt ut gult farevarsel om vanskelige kjøreforhold i Agder-fylkene, Telemark og i fjellområdene i sør.

Grunnen er snøen som laver ned over Sørlandet, i forholdsvis store mengder. Statens Vegvesen melder om flere mindre uhell i trafikken langs E18 og på sideveiene, i tillegg til en del utenlandske vogntog med for dårlige dekk.

– Vi har mannskaper ute for å sjekke vogntog ute nå også. I dag er det greit å beregne ekstra tid og kjøre etter forholdene. For det kan være utfordrende å kjøre i dag, sier Røsaker.

Dette bildet er tatt like etter klokken 17 i sydgående felt mot Tvedestrand. Foto: Tomm W. Christiansen

Meteorologisk instiutt har hatt prognoser på opptil en halvmeter snø, men statsmeteorologen er usikker på om det slår til.

– Det vil snø både i Agder-fylkene, Telemark og Østlandet det kommende døgn. Ut fra prognosene er det området langs Sørlandsbanen, Telemark og Aust-Agder som får mest snø, sier Gislefoss til VG.

– Det ser ut som det kan snø litt i hele det neste døgnet, men bli mindre på lørdag. Jeg tror ikke det er de helt store mengdene som kommer, sier Gislefoss.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder