FUNNET DØD: Avdøde ble fraktet ut av bygningen sent den kvelden han ble funnet. Foto: Carina Johansen

Funnet død i Sandnes: Drapsteori svekket

En mann ble i forrige uke funnet død i en bolig i Sandnes. Politiet har etterforsket saken som et mistenkelig dødsfall, men sier fredag at det trolig ikke har skjedd noen straffbar handling.

Tirsdag gikk politiet ut med identiteten på den omkomne, i samråd med hans familie, og opplyste at det var Ole Geir Hodne Viste, som har vært savnet siden juni i 2015, som ble funnet i den ubebodde bygningen i Sandnes.

Politiet har nå mottatt obduksjonsrapporten, og skriver i en pressemelding at rapporten ikke gir en klar dødsårsak. Teorien om drap er likevel svekket.

les også

Avdød i Sandnes kan ha ligget i bygning i flere år

– Politiet har etterforsket saken taktisk og teknisk siden 17. januar. Etterforskningen, samt obduksjonsrapporten, gjør at vi ikke tror det har skjedd en straffbar handling. Mest sannsynlig har Hodne Viste selv tatt seg inn til der han ble funnet, sier Lone Wickstrøm, avsnittsleder på personavsnittet i Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

UBEBODD: Hode Viste ble funnet i en bygning i sentrum av Sandnes som har stått tomt i flere år. Politiet tror han mest sannsynlig har tatt seg inn i der han ble funnet på egenhånd. Foto: Carina Johansen

Avdøde ble funnet av bygningsarbeidere under et rivningsarbeid i forbindelse med renovering. Ifølge politiet har den toetasjes murbygningen stått tom i mange år.

Hodne Viste ble funnet på loftet i en overgang mellom tak og vegg, skriver politiet.

– Det er mulig å komme seg inn til der han ble funnet via et kaldloft. Det er ikke foretatt bygningstekniske endringer i løpet av mange år, sier Wickstrøm.

Familien er informert, skriver politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder