Dømt for uaktsomt drap under utdrikningslag

(VG Nett) En båtfører er dømt for uaktsomt drap etter at en kvinne omkom under lek med en badering i sitt eget utdrikningslag i fjor.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Mannen ble dømt til til 45 dagers betinget fengsel i Salten tingrett, melder NTB

Aktor i saken, Jenny Sælleg, i sin prosedyre inn for 60 dagers betinget fengsel for mannen. Bakgrunnen var at 49-åringen har hatt det vanskelig i ettertid og at han har vist tydelig anger, ifølge NRK Nordland.

Satt i badering

Den tragiske ulykken skjedde da en vennegjeng var samlet for å feire at Lill-Karin Hammerhaug (25) fra Mo i Rana skulle gifte seg. Hun døde i ulykken som skjedde ved Gjælen utenfor Bodø den 6. mai i fjor.

Hammerhaug satt i en badering som ble slept etter en båt, da baderingen traff en annen båt som stod stille. Den dømte 49-åringen var fører av båten som slepte baderingen.

Venner og familie så ulykken

Sju personer som var venner og familie av kvinnen så den tragiske ulykken. De prøvde umiddelbart å gi førstehjelp.

Politiet ble varslet om ulykken ved 13-tiden og det ble sendt ambulanse og et Seaking-redningshelikopter til stedet. En drøy halvtime senere var kvinnen fraktet til sykehuset i Bodø der hun døde.

Saken skal være unik i Norge. Det er første gang noen er dømt i forbindelse med en slik ulykke, skriver NTB.

Ikke erstatning

Ifølge NRK la bistandsadvokat Nils Aga la ned påstand om fem hundre tusen kroner i erstatning til kvinnens foreldre, samboer og hennes to barn. Dette ble avvist av retten.

Vurderer anke

Mannens advokat opplyser at 49-åringen vurderer å anke.

- Han vurderer anke, men denne saken har hittil vært en svært stor belastning for min klient. Kanskje vil det være viktigere å klare å reise seg igjen enn å vinne saken i lagmannsretten, sier mannens forsvarer, advokat Finn Ove Smith, til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder