Hunden Sigurd (3) overlevde trolig dødssykdommen

På onsdag sto det blod ut av bakenden på den snart fire år gamle hunden. Torsdag ettermiddag ble den han erklært frisk, og hentet av to overlykkelige eiere.

Lørdag siste helgen i august fikk hunden Sigurd diaré.

Søndag begynte han å kaste opp i tillegg. Begge deler ble mer og mer blodig.

– Jeg tenkte han hadde fått i seg noe dårlig. Det var jo ikke noe voldsomt akutt da, men han hadde ikke drukket noe så vi fikk beskjed om å komme inn da vi ringte dyrlegen, sier hundeeier Camilla Bentsen Olsen.

På dyrlegekontoret ble de henvist direkte videre til Evidensias dyresykehus fordi Sigurd trengte væskebehandling.

Sigurd, av rasen Bichon Frisé, ble bedre og sendt hjem igjen til matmor, men gleden skulle vise seg å bli kortvarig.

På onsdag fikk han på ny blodig diaré, og denne gangen enda kraftigere.

BLODIG: Blodig oppkast og diaré fra hunden Sigurd, før han ble innlagt onsdag. Foto: Privat

– Jeg var redd han skulle dø

Bentsen visste ikke noe om den mystiske hundesykdommen, som minst 20 hunder har dødd av til nå, før Sigurd ble innlagt i går.

Da Bentsen kom hjem, etter å ha levert fra seg Sigurd, gjorde noen venner henne oppmerksom på sykdommen som herjer flere steder i landet.

– Noen venner lurte på hvordan det gikk med Sigurd, og var bekymret for om han var smittet av hundesykdommen. Jeg skjønte ikke hva de mente: «Hva slags sykdom?». Deretter leste jeg om det, og fikk helt noia. Det var akkurat de samme symptomene som Sigurd hadde: Dårlig allmenntilstand, diaré og oppkast.

– Var du redd for at han skulle dø?

– Ja. Når jeg leste om sykdommen. Da ble jeg redd.

les også

Bianca (7) fikk symptomer på alvorlig hundesykdom – Døde i løpet av 24 timer

Ifølge Sigurds epikrise har han fått behandling for diaré og oppkast. Siden veterinærene og Mattilsynet foreløpig ikke vet hva sykdommen som nå tar livet av flere hunder er eller skyldes, kan man ikke påvise at det er den sykdommen Sigurd har hatt.

PÅ VEI HJEM: Torsdag ettermiddag er Sigurd på vei hjem, etter å ha vært innlagt for blodig oppkast og diaré. Camilla Bentsen Olsen og Martin Ekran har delt omsorg for hunden. Foto: Frode Hansen

I epikrisen står det:

«En vanlig årsak til disse symptomene er en betennelsestilstand i mage-tarmkanalen, såkalt gastroenteritt. Gastroenteritt skyldes vanligvis at dyret har spist noe det ikke har tålt, eller fått en virusinfeksjon.»

Sigurd har imidlertid hatt alle de samme symptomene som den farlige hundesykdommen: Blodig diaré og oppkast, samt rask forverret allmenntilstand.

Tar forholdsregler fremover

Bentsen forteller at hun ikke vet hvor Sigurd kan ha blitt smittet. Han har vært luftet i Oslo sentrum og ved Bislett, og oppført seg som andre firbeinte: Snust på hundetiss, hundebæsj og alt annet som er å snuse på.

Nå kommer Bentsen til å ta sine forholdsregler:

– Ikke la Sigurd hilse på noen andre hunder, ikke la han snuse så mye og kjøre bil et avsidesliggende sted hvor han kan få gå på do.

– Er du redd for å ta med Sigurd ut?

– Ja! Og jeg kjenner mange som ikke tør å ta med hunden sin ut nå og er bekymret, sier Bentsen.

Nå håper hun at Sigurd er helt frisk, og at de slipper noen flere innleggelser.

– Vi fikk beskjed om at han var pigg og klar for å dra hjem. Men jeg kjenner han ikke igjen. Han er fremdeles slapp, men vi håper jo han er frisk, avslutter Bentsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder