OMKOM: Personen som døde var beboer på Hovseterhjemmet i Oslo. Foto: Mattis Sandblad, VG

Ny person med corona-virus døde

En eldre beboer som i helgen ble bekreftet smittet med coronavirus på Hovseterhjemmet døde i dag, opplyser sykehjemsetaten i Oslo.

Det syvende dødsfallet knyttet til corona-viruset er nå bekreftet.

– Personen ble bekreftet smittet i helgen og døde i dag. Vi går ikke ut med noen personopplysninger om vedkommende som er død, sier avdelingsdirektør Henrik Mevold i Sykehjemsetaten i Oslo.

Den eldre personen som døde var beboer på Hovseterhjemmet i Oslo. Det er byens største sykehjem med til sammen 163 plasser.

– Det er ikke flere som er bekreftet smittet, hverken beboere eller medarbeidere på Hovseterhjemmet, sier Mevold.

Det er bekreftet smitte på flere institusjoner i Oslo. Dette gjelder Økernhjemmet, Furusethjemmet, Stovnerskogen sykehjem, Madserudhjemmet, Abildsø sykehjem, Ryen helsehus og Paulus sykehjem.

– Det er medarbeidere som er smittet, sier Mevold.

Helseminister Bent Høie (H) sier på en pressekonferanse torsdag at hans tanker går til de etterlatte og de pårørende. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo skriver i en SMS til VG at han vil uttrykke sin medfølelse og kondolanse til familie og andre pårørende til beboeren som døde på Hovseterhjemmet i Oslo.

– Dette berører meg dypt. Enda et dødsfall som følge av coronaviruset, viser den dramatiske situasjonen vi nå er i. Coronaviruset er ikke farlig for de fleste av oss, men det er livsfarlig for noen. Derfor har vi iverksatt drastiske tiltak for å hindre at smitten sprer seg. Hvis alle forholder seg til rådene som gis og tiltakene som er satt inn, vil vi raskere kunne komme tilbake til en normal situasjon igjen, skriver Johansen.

Onsdag døde tre corona-smittede personer. En eldre coronasmittet person fra Asker er blant dem. Natt til onsdag døde også en coronasmittet beboer ved Skedsmotun bo- og behandlingssenter i Lillestrøm. I tillegg ble det bekreftet at en eldre pasient døde på en institusjon i Ringsaker kommune.

To eldre pasienter innlagt ved Oslo universitetssykehus døde i forrige uke. Lørdag opplyste Sykehjemsetaten i Oslo at en beboer ved Ellingsrudhjemmet som døde tidligere i uka, hadde fått bekreftet coronasmitte.

Folkehelseinstituttet har tidligere opplyst at snittalderen på de fem første som døde av coronaviruset i Norge er 89 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder