HAKEKORS: Mandag morgen var det tagget et hakekors på 22. juli-minnesmerket i Tønsberg.

HAKEKORS: Mandag morgen var det tagget et hakekors på 22. juli-minnesmerket i Tønsberg. Foto: Benedicte Jacobsen Hamnes / Tønsberg Blad / NTB scanpix

22. juli-minnesmerke i Tønsberg utsatt for hærverk

Minnesmerket etter 22. juli i Tønsberg ble natt til mandag utsatt for vandalisme. Noen har sprayet et hakekors på minnesteinen som står ved Hotel Klubben.

NTB

Det skriver Tønsbergs Blad.

Mandag er det åtte år siden Norge ble rammet av terroren i Regjeringskvartalet og på Utøya. I Tønsberg er det planlagt en markering ved minnesmerket som står ved Hotel Klubben, men i løpet av natten har noen tagget et hakekors midt på minnesteinen.

Tønsberg kommune Bydrift opplyser til avisen litt over klokken 7 mandag morgen at de har fått vasket bort det meste, og at alt vil være borte til markeringen.

Politiet forteller at de foreløpig ikke har noen mistenkte i saken.

– Vi har sikret foto, og kommer til å opprette en sak på det. Det kan også være at det finnes noe overvåkningsvideo, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud til VG.

VASKES BORT: Politiet og kommunen opplyser at de raskt skal få fjernet hakekorset og at det vil være borte innen minnemarkeringen. Foto: Tønsberg kommune / NTB scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder