GJENG-INNSATS: Politiet i Oslo mener at Young Bloods-gjengen er svekket etter lang tids arbeid. Foto: NTB SCANPIX

Politiet: Fire gjengledere fengslet det siste året

Fire sentrale lederskikkelser i Oslos gjengmiljø har blitt varetektsfengslet eller dømt siden i fjor, ifølge Oslo politidistrikt.

NTB

Politiinspektør Grete Lien Metlid sier til Aftenposten at politiet har hatt en strategisk innsats over tid, som har svekket gjengmiljøet Young Bloods, men også andre gjengmiljøer.

VG-spesial: Gjengen ingen klarte å stoppe

– Gjennom etterforskningen er ni personer pågrepet. Flere av disse sitter i varetekt, sier påtaleansvarlig Vegar Munthe Ommedal.

Les også: Sentral aktør i Young Bloods siktet for drapsforsøk

13. april ble en 33-åring varetektsfengslet i fire uker, siktet for grov narkokriminalitet, ifølge avisen, som får opplyst av politikilder at han er en lederskikkelse i Young Bloods.

I september ble en 28-åring fra Holmlia pågrepet i Marokko, også han en antatt gjengleder. Han er blant annet siktet for å ha spilt en rolle i en bortføring. En tredjemann er dømt til 5 år og 6 måneders fengsel for oppbevaring av hundrevis av kilo hasj.

Tatt i Marokko: Historien om gjenglederen

Den fjerde er en 35-åring tilknyttet MC-klubben Satudarah. Han skal ha hatt rundt 50 løpegutter på Vestli i Oslo. I januar ble han dømt til to års fengsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder