HARDT RAMMET: Metodisthjemmet ligger like ved Ulriken i Bergen. 15 av 46 beboere har dødd av coronaviruset. Foto: Hallgeir Vågenes

På dette sykehjemmet har 15 beboere dødd av coronaviruset

Metodisthjemmet i Bergen er hardt rammet av coronaviruset. Nå er nesten en tredjedel av de 46 beboerne ved hjemmet døde av covid-19.

 • Espen Solly

Artikkelen er over 140 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

23. april hadde det vært 11 coronadødsfall ved Metodisthjemmet. Samme dag ble det kjent at fylkesmannen har åpnet tilsyn med Metodisthjemmet etter en bekymringsmelding.

– Det har vært et alvorlig utbrudd av coronavirus der. Vi ønsker å se at virksomheten drives slik at alle pasienter, både smittede og ikke smittede, blir ivaretatt, sa fylkeslege Helga Arianson til Bergensavisen 23. april.

Den siste uken har ytterligere fire beboere dødd av covid-19, og totalt 15 beboere på Metodisthjemmet har dødd av coronaviruset.

les også

På dette sykehjemmet har det skjedd tolv coronadødsfall

Etatsdirektør i Etat for sykehjem, Anita Wøbbekind Johansen mener det har blitt praktisert godt nok smittevern på sykehjemmet.

– Overlege og infeksjonsmedisiner Bård Kittang fra enhet for sykehjemsmedisin gjorde en medisinsk vurdering på Metodisthjemmet 15. april, og gikk da gjennom samtlige beboere med påvist covid-19 på sykehjemmet. Kittang beskrev etter besøket at enhetsleder og de ansatte gjorde en formidabel innsats, og at smittevernutstyr ble brukt korrekt den tiden han var tilstede, sier hun.

HØYE DØDSTALL: En person fraktes til sykehus i London. Nå har Storbritannia de nest høyeste dødstallene i Europa. Foto: NEIL HALL / EPA

Sykehjem hardt rammet

Torsdag kveld er det registrert totalt 210 døde av coronaviruset i Norge. Hele 126 coronadødsfall har kommet ved institusjoner som sykehjem viser VGs oversikt. Over halvparten av dødsfallene i Bergen kommune har vært ved Metodisthjemmet.

Utenfor Bergen er Vallerhjemmet i Bærum blant de hardest rammede sykehjemmene med tolv coronadødsfall, mens Nordseterhjemmet i Oslo har ni registrerte dødsfall.

Det er ikke bare i Norge at sykehjemmene er hardt rammet. Tidlig i april var det bekreftet eller mistenkt smitte i hver tredje aldersbolig i Stockholm.

– Vi har ikke lykkes å beskytte de eldre i Sverige. Det synes jeg er veldig alvorlig og sårt. En ganske stor andel av de smittede er gamle, og derfor i stor risiko for å bli alvorlig syke, sa statsepidemiolog Anders Tegnell til VG den gang.

les også

Seks byer hardt rammet av corona på sykehjem

Torsdag inkluderte Storbritannias helsemyndigheter for første gang dødsfall som har skjedd på sykehjem i statistikken. Over 4000 nye dødsfall ble registrert, og landet har nå nest høyest corona-dødstall i Europa.

VG har tidligere også omtalt «dødens sykehjem i USA» hvor 46 av 160 beboere døde på kort tid.

Les også

 1. Samme bilde i fem land: Over halvparten av coronadødsfall skjer ved institusjoner

  En fersk rapport fra London School of Economics viser at Norge ikke er alene.

Mer om

 1. Coronaviruset
 2. Sykehjem
 3. Bergen kommune

Flere artikler

 1. På dette sykehjemmet har det vært 11 coronadødsfall

 2. Tre uker uten smitte på sykehjemmene i Oslo

 3. På dette sykehjemmet har det skjedd tolv coronadødsfall

 4. Over halvparten av coronadødsfallene har skjedd på institusjoner

 5. Coronadødsfall på sykehjem i Oslo – det tredje i Norge

Fra andre aviser

 1. Fylkeslegen: Sykehjem der 16 døde drev forsvarlig

  Bergens Tidende
 2. 26 av 30 døde var sykehjemsbeboere

  Bergens Tidende
 3. Overlege flyttet tolv smittede pasienter etter å ha vært på besøk på Metodisthjemmet

  Bergens Tidende
 4. To koronadødsfall på Betanien

  Bergens Tidende
 5. Nytt dødsfall på hardt rammet sykehjem: – Vi jobber intenst

  Bergens Tidende
 6. Dårlig bygningsmasse, manglende smittevernutstyr og ansatte i karantene. Dette er fellestrekkene for sykehjemmene som ble hardest rammet av korona.

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no