ULYKKESSTEDET: Nødetatene fikk melding om ulykken klokken 20.18. Foto: Cecilie Brendehaug Rysjedal / Firda / NTB scanpix

MC-fører omkom i ulykke i Fjaler

Adrian Grimsbø Djupvik (19) fra Førde mistet livet etter å ha kjørt av veien i Fjaler kommune. En mann i 20-årene er fortsatt hardt skadet.

Politiet fikk melding om den alvorlige ulykken på fylkesvei 57 i Sogn og Fjordane klokken 20.18 tirsdag kveld. Politiet sier at fire motorsyklister kjørte i et følge da to av dem kjørte av veien.

– De to andre kom bak, og stoppet da de så hva som skjedde. Men de var ikke involvert i selve ulykken, sier tjenesteleder for politiet i Fjaler, Åge Løseth, til VG.

Ifølge politiet satt begge mennene som var involvert i ulykken alene på hver sin motorsykkel. Årsaken til ulykken er så langt ukjent.

– Vi har selvsagt dannet oss et visst bilde av hva som har skjedd, men det er litt tidlig å si noe mer om dette. Det er blant annet flere vitner vi vil snakke med, sier Løseth.

Den ene ble fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen, men livet sto ikke til å redde. I samråd med familien har politiet gått ut med navnet, 19 år gamle Adrian Grimsbø Djupvik.

Den andre, en mann i 20-årene, ligger fortsatt på sykehus. Han er hard skadet, men politiet håper å få snakket med ham i løpet av dagen, sier Løseth.

Krimteknikere og Ulykkesgruppen til Statens vegvesen har gjort undersøkelser på stedet, i tillegg til lokale politipatruljer.

De to motorsyklene er hentet av bergingsbil og vil bli undersøkt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder