Snøkaos i Vestland: − Flere har forlatt kjøretøyene sine

Vestlandet er preget av trafikkaos tirsdag som følge av tungt snøvær. Politiet oppfordrer folk til å la bilen stå.

Publisert:

– Det er fremdeles svært krevende forhold på veiene og trafikkaos flere steder. Mange kjøretøy som har sklidd av veien. Opplyst at flere har forlatt kjøretøyene sine. Det snør tett og oppmodingen er å utsette hjemturen hvis du kan og LA BILEN STÅ.

Slik lyder beskjeden fra Vest politidistrikt i en melding på Twitter litt over klokken 17. Det er særlig områdene Nordhordland, Alver og Radøy som er hardt rammet av kaoset, ifølge politiet.

Snøvær har skapt mye trøbbel for trafikken på Vestlandet tirsdag. Det er meldt om svært glatte veier i Bergensområdet, og flere steder i Sør-Norge er det sendt ut gult farevarsel for snø.

For tiden er også 1700 personer uten strøm i områdene Alver og Masfjorden på grunn av fire strømbrudd etter uværet.

– Tidligere i kveld var 2500 personer uten strøm og nå er vi ned i 1700. Det skyldes den tunge snøen, som enten legger seg over strømlinjene, eller legger seg på trær som faller over strømlinjene, sier Geir Holen, pressevakt i BBK Nett, til VG tirsdag kveld.

SPINNER PÅ STEDET: Flere vogntog sitter fast etter utforkjøring nord for Bergen.

– Trafikalt kaos

– Det er flere som trenger hjelp enn bilbergere tilgjengelig, så det hoper seg opp kø. Dette har resultert i at folk har gått lei, og forlatt bilene sine, sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Knut Dahl-Mikkelsen, til VG.

Han forteller om et tosifret antall vogntog som spinner på stedet på grunn av de glatte veiene:

– Det er 10–12 vogntog som ikke kommer seg videre, og det har blitt trafikalt kaos i disse områdene.

Dahl-Mikkelsen forklarer at det er den tunge og våte snøen som er problemet.

– Det snør tett nord for Bergen. Snøen er veldig våt og tung, som gjør det vanskelig å brøyte den unna. Snøen har også ført til at flere trær har havnet over veien, sier operasjonslederen.

– Ikke sett lignende

Marius Næss, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Vest, forteller om utfordrende kjøreforhold, og brøytebiler hvor det snør igjen bak dem.

– Det er tydelig snøfall, som gjør at det kan være utfordrende kjøreforhold på en del veier. Vi har entreprenører på stedet med alt av ressurser. Noen steder snør det igjen bak dem, sier Næss.

Monica Bakkeli var på vei hjem fra flyplassen og sitter for tiden i kø ved Alver. Hun beskriver store snømengder og lange køer.

– Akkurat nå er det kø i begge retninger, og folk går ut av bilene for å koste av snø. En strekning vi pleier å bruke 15 minutter på, har nå vi brukt over en time på. Selv brøytebilene står i kø! Ganske mange trailere står fast, sier Bakkeli.

– Jeg har sett noe lignende, legger hun til.

Trailersjåfør Otto Takacs forteller til VG at han har stått i over to og en halv time og ventet på hjelp fra bilbergere etter å ha kjørt utenfor veien.

– Jeg har snart stått fast i tre timer, og har kun sett en brøytebil kjøre forbi. Bergingsbilen er på vei for å hjelpe meg nå, sier Takacs.

KJØRTE UT AV VEIEN: Operasjonsleder i Vest politidistrikt sier det er opptil tolv vogntog som har kjørt ut av veien tirsdag.

Tre personer ble fraktet til Haukeland universitetssjukehus etter en trafikkulykke i Øygarden tidligere tirsdag. De var ved bevissthet, men skadeomfanget er ellers ukjent.

Politiet fikk melding om ulykken på fylkesvei 561 i Øygarden klokken 16.

Tre biler var involvert med til sammen fem personer. Veien ble stengt, men er i 16.30-tiden blitt åpnet igjen.

En lastebil med matolje kjørte av veien i Songdalen i Agder.

Også i Agder har snøfall skapt store problemer for trafikken. På riksvei 461 i Songdalen har det vært flere trafikkuhell, skriver NTB. Blant annet har en tankbil med matolje sklidd av veien og ligger på siden i grøften.

– Fører fremstår uskadet. Nødetatene på vei til stedet. Trafikken glir forbi. Svært glatt på veien, skriver politiet på Twitter.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no