RETTSSAK: Siste dag i ankesaken var fredag.

Vil frifinne tidligere TV 2-ansatt for voldtekt: − Modig vurdering

Fredag ba aktor om å frifinne en tidligere TV 2-ansatt for voldtekt. Fornærmede er i sjokktilstand, sier bistandsadvokaten.

Publisert:

Den tidligere TV 2-ansatte ble i oktober i fjor i Oslo tingrett dømt til fire års fengsel for voldtekt.

Mannen anket dommen, og fredag var siste dag i ankesaken i Borgarting lagmannsrett.

Der la aktoratet ned en påstand som overrasket mange.

– Slik saken står i lagmannsretten og etter en grundig vurdering av bevisene, må vi nedlegge påstander om frifinnelse, sa statsadvokat Irlin Irgens i sin prosedyre ifølge Medier24.

Til VG understreker hun at etter en grundig vurdering av de samlede bevisene, mener hun at hun det ikke er nok til å domfelle den tidligere TV 2-ansatte.

– Denne saken opplever jeg stiller litt annerledes enn for tingretten. Det er gjort noen etterforskningsskritt, og det er nå en litt annen sak i min vurdering når man ser alt samlet, sier Irgens.

– I sjokktilstand

Bistandsadvokat Bistandsadvokat En advokat som er oppnevnt av domstolen for å hjelpe fornærmede eller etterlatte i straffesaker. Trine Rjukan sier beskjeden kom som en overraskelse på henne.

– Jeg ble svært overrasket over denne beskjeden, sier hun til VG.

Rjukan sier hun forventet at påstanden fra aktoratet skulle være tilnærmende lik den aktoratet la ned i tingretten.

– Der var det en enstemmig fellende dom. Da syns jeg det er meget spesielt at aktor har lagt ned påstand om frifinnelse.

Fornærmede Fornærmede Person som har vært utsatt for en straffbar handling.tok beskjeden svært tungt, ifølge bistandsadvokaten.

– Hun er helt knust og i sjokktilstand nå. Heldigvis har hun svært god støtte fra venner og familie, og fra kjæreste, som er med henne nå. Dette var svært ødeleggende for henne, forteller Rjukan og legger til at fornærmede gråt før rettssaken begynte i dag.

I retten ba bistandsadvokaten om at tiltalte likevel må betale oppreisning til fornærmede. Det er fordi det er strengere beviskrav i straffesaker enn i erstatningssaker.

– Modig vurdering

Forsvarer Mette Yvonne Larsen sier hun ikke er overrasket over at aktoratet ba om frifinnelse ut fra bevisene som ble lagt frem i retten.

– Jeg tenker at aktor har gjort en modig vurdering, sier Larsen til VG.

FORSVARER: Mette Yvonne Larsen mener det er en riktig avgjørelse at aktor ber om å frikjenne den tidligere TV 2-ansatte. Her fra Larsen avbildet i en annen straffesak.

Larsen påpeker at klienten hennes har stått i saken i to år og tre måneder.

– Så han er alvorlig og preget. Samtidig er han glad og lettet. Dette har påvirket arbeidssituasjonen hans. Hvis vi nå får en dom hvor retten er enig, så ser han frem til å begynne et vanlig liv. Det forutsetter jeg jo at vi gjør.

Larsen sa i retten at hun mente erstatningskravet bør frafalle.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no