Hva bør fikses der du bor? Si fra på VG Nett!

PASSER PÅ OLDEMOR: Marie Andrea Thronæs (19) mener oldemor Aagot Thronæs burde ha blitt behandlet bedre av Ap-styrte Trondheim kommune. Her sitter de sammen og skriver i Aagots dagbok, som 100-åringen har skrevet hver dag siden 1949. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Marie (19) sier fra til Jens: - Rydd opp i eldreomsorgen

TRONDHEIM (VG Nett) Maries 100 år gamle oldemor Aagot måtte vente i ni måneder på sykehjemsplass, og må bo på dobbeltrom. Oldebarnet ber Jens Stoltenberg rydde opp.

Artikkelen er over åtte år gammel

I dag står familien Thronæs fra Trondheim fram i VG og forteller om deres kamp mot omsorgsbyråkratiet i den Ap-styrte kommunen.

VGTV: - Dette må du ordne opp i, Jens

Maria Andrea Thronæs var bekymret for sin 100 år gamle oldemor, som slet med åtte beinbrudd i ryggen og som trengte en sykehjemsplass raskt. I ni måneder stanget familien hodet mot kommuneveggen i sine forsøk på å skaffe en sykehjemsplass til oldemor Aagot Thronæs (100).

Du kan lese hele historien til familien Thorsnæs i VG papir og VG+ torsdag.

VGTV: Se Aagots spreke revansje på sykehjemmet

Flyttet inn på to-sengsrom

KLAR BESKJED: Marie (19) sender en tydelig melding til statsminister Jens Stoltenberg (Ap): - Få fortgang i sykehjemsutbyggingen, og gjør eldreomsorgen verdig. Foto: Nils Bjåland

I juni fikk 100-åringen endelig sykehjemsplass, men har fram til i dag måtte bo på rom sammen med en fremmed dame.

Etter den slitsomme kampen mot kommunen, ble 19 år gamle Maria så frustrert at hun gikk inn på VG Netts varslingskampanje «SI FRA». Der skrev hun om møtet med eldreomsorgen i Trondheim.

Her kan du SI FRA til politikerne på VG Nett!

«Det tok min 100 år gamle oldemor 9 måneder å få eldrehjemsplass. Det er absolutt ikke bra nok», skrev Maria på VG Netts SI FRA-sider.

Sier fra til Jens

VG, torsdag 25. august 2011. Foto:

Regjeringen har lovet at det skal være full sykehjemsdekning i Norge i løpet av 2015. Marie ber statsminister Jens Stoltenberg om å få fortgang i løftene, og rydde opp for å få en verdig eldreomsorg.

SE MARIE SI FRA TIL STOLTENBERG I VIDEOVINDUET ØVERST!

Hun reagerer også på at Trondheim kommune ikke har gitt oldemoren et enerom. Istedet må 100 år gamle Aagot bo på rom sammen med en person hun ikke kjenner.

- Jeg skulle ønske at hun fikk bo på et enkeltrom. Det blir ikke helt hennes eget, og hun får ikke et sted hvor hun kan trekke seg tilbake og være alene, om hun ønsker det. Hun trenger ro nå, sier Marie til VG.

Kjenner ikke «samboeren»

Om den andre kvinnen på dobbeltrommet, sier Aagot:

- Jeg vet ikke hvem hun er. Vi snakker ikke sammen. Men jeg kan ikke klage, jeg får sove i sengen og får god omsorg av de som jobber her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder