AVBLÅST: TV 2s lokaler både på Karl Johan i Oslo, og i Bergen var mandag evakuert etter en bombetrussel. Foto: Vidar Ruud NTB scanpix

Bombetrusler mot TV 2 ikke alvorlige

TV 2s ansatte har etter råd fra politiet fått lov til å returnere til lokalene i Oslo og Bergen etter bombetrusler

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

TV 2 valgte i ettermiddag å evakuere sine bygninger Bergen og Oslo etter en bombetrussel. Ifølge NTB har TV 2s ansatte etter samråd med politiet fått gå tilbake i byggene.

Bergensavisen meldte først om saken.

– Jeg kan bekrefte at vi har evakuert byggene våre i Bergen og Oslo etter en telefonisk bombetrussel, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 til VG like etter at meldingen ble kjent.

Han ønsker ikke kommentere hverken innhold i, eller avsender av, trusselen.

«Vi velger å følge våre interne beredskapsplaner og ber alle våre ansatte forlate lokalene nå – vi venter på tilbakemelding fra politiet» skriver TV 2 i en intern epost sendt ut til alle ansatte og frilansere like etter klokken 16.00.

Bombetrusselen kom per telefon til respesjonen i Bergen klokken 15.40. Like etter kom en tilsvarende trussel mot Oslo. Truslene med ringt inn fra et utenlandsk nummer, men innringer snakket norsk, skriver TV 2 på egne nettsider.

Operasjonsleder ved Oslo Politidistrikt, Christian Krohn-Engseth, sier til VG at politiet vurderte bombetrusselen som såkalt uspesifisert, og at de ikke iverksatte noen tiltak.

– Vi kan ikke gå i detalj om hva som ble sagt, men det var svært få detaljer i trusselen. Vi vurderer å sende bort en patrulje. Nå blir det en anmeldelse av forholdet, og saken følges opp av kriminalvakten. En bombetrussel er straffbart, uansett om den er reell eller ikke, sier Krohn-Engseth til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder