PÅ RØMMEN: Disse killingene er ingen sted å finne. Fra venstre: Jonathan, Knerten, Jesper, Kasper og Rogern. De er alle svært glade i bjørk.
PÅ RØMMEN: Disse killingene er ingen sted å finne. Fra venstre: Jonathan, Knerten, Jesper, Kasper og Rogern. De er alle svært glade i bjørk. Foto: Privat

Timer før de skulle sendes til slakteriet, rømte geitene til skogs

INNENRIKS

Fra starten av mars til 31. august hadde geitene det fint på gården i Engerdal. Men da slakteriet stod for tur, dro gjengen på ferie.

Publisert: Oppdatert: 01.09.17 14:44

– Jeg har sovet veldig dårlig i natt, men jeg kan smile litt av det likevel. Vi er jo ikke helt uten humor, sier Ellen Fauske, eier av de fem savnede geitene.

Hun er dypt inne i Engerdals skoger og leter etter Kasper, Jesper, Jonathan, Knerten og Rogern når VG ringer.

– Dette er heldigvis en sånn bygd der alle hjelper hverandre, så vi er mange som leter, og vi er mange som kjenner skogen godt.

– Men likevel ingen spor, altså?

– Nei, ikke ennå. De er flinke klatrere og gode venner som holder seg tett sammen, så de er ikke lette å finne, sier Fauske.

Helt utslitte: Her er Reidar (2) og Bjarne (8) hjemme etter ti dager på rømmen

Hun og mannen var onsdag kveld forberedte på å stå opp dagen etter og ta killingene med til slakteriet. Torsdag formiddag var de ingen steder å finne.

Brukes nesten bare til melk: Så mange geiter slås i hjel hvert år

Fauske mener geitene kan ha hoppet over strømgjerdet. De kan faktisk hoppe så høyt som halvannen meter, mener hun.

– Jeg tror nok ikke at de kan ha skjønt hva vi planla, men jeg tror jeg får si at det ligger i geitas natur å finne på noen pek.

Fin geite-historie: Psykolog og rullestol ble redningen for Benedict

Fauske forteller at de fem dyrene er slektninger, men ikke helsøsken «De er vel litt halvsøsken og sånt», forklarer hun.

Til Hamar Arbeiderblad har hun forklart at geitene ofte løper mot menneskestemmer, og at det er det hun og ektemannen nå håper på.

– De lever nok herrens glade dager nå. Det er masse god mat for dem der ute, og været er upåklagelig.

– Hva venter dem når de blir funnet?

– Hvis det er vi som finner dem, blir det rett i fjøset og en telefon til slakteriet. Etter at jeg etterlyste geitene på Facebook, er det noen hytteeiere som har mobilisert for å finne dem og ta vare på dem, men det vil de nok gå lei av. Tro meg, fem bukker på hytta er det ingen som vil ha.

Her kan du lese mer om