Frp-nestleder mener KrF har ansvar for at ungdom slutter seg til terror: KrF-Hareide etter Sandberg-sjokk:
– Ødeleggende for samarbeidet

KrF og Venstre i krisemøte etter angrep fra Frp

Frps nestleder legger skylden på KrF for at unge nordmenn slutter seg til terrorgrupper som massakrerer kvinner og barn.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var i torsdagens utgave av Nyhetsmorgen på NRK P2 at Per Sandberg serverte følgende kraftsalve:

– Kristelig Folkeparti har et enormt ansvar for at flere titalls mennesker, unge mennesker, født og oppvokst i Norge, som reiser ut og slutter seg til terrororganisasjoner, driver med krigshandlinger og massakrerer barn og kvinner der ute. Dette er det Kristelig Folkeparti som har ønsket, og resultatet ser vi i dag.

Bakgrunnen for ordene var at KrF-nestleder Dagrun Eriksen i et annet intervju torsdag morgen mente det var ufint av Sandberg å «trekke innvandringskortet» i et større oppslag i Klassekampen torsdag.

BAKGRUNN: Sandberg hardt ut mot innvandringspolitikken

KLANDRER KRF: 1. nestleder i Fremskrittspartiet, Per Sandberg, fotografert hjemme i Trøndelag. Foto:Terje Bringedal,VG

– Det er den samme uansvarlige retorikken fra KrF som har et meget stort ansvar for at tusenvis av unge mennesker født og oppvokst i Norge lever i frykt for tvangsekteskap, lever i frykt for kjønnslemlestelse. KrF har et enormt ansvar, kontret Sandberg.

Får kjeft fra alle kanter

De oppsiktsvekkende uttalelsene har slått ned som en bombe i det politiske Norge, og Sandberg får så ørene flagrer fra sentrale skikkelser overalt i den borgerlige samarbeidsleiren.

– Frps nestleder kan vel ikke synke lavere nå, tordner KrFs parlamentariske nestleder Hans Olav Syversen på Twitter.

– Hårreisende, Per, utenfor all politisk anstendighet, skriver Høyres stortingsrepresentant Frank Jenssen i en melding som er retvitret av Høyres stortingstopp Linda Helleland, samt Høyres kommunikasjons- og pressesjefer.

Hareide: – Ødeleggende for samarbeidet

Klokken 13 gikk KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande i et hastemøte på Grandes kontor for å diskutere angrepet fra Frp-nestlederen.

Etter det korte møtet var det en svært alvorlig Knut Arild Hareide som møtte VG:

– Dette er påstander det er utrolig å høre på. Det er alvorlige påstander som er helt absurde. Uttalelsene til Per Sandberg er ødeleggende for samarbeidet vårt, sier KrF-lederen.

– Jeg forventer at Frp avklarer om dette er uttalelser de stiller seg bak. Dersom de gjør det må vi sette oss ned og ha en alvorsprat, fortsetter Hareide.

Frp-kollega: – Forventer at partiledelsen avklarer

Også i sine egne rekker møter Per Sandberg motbør:

– Dette er helt virkelighetsfjerne uttalelser jeg på det sterkeste vil ta lengst tenkelig avstand fra. Å gi KrF skylden for at det er folk som reiser ut og slutter seg til terror er helt absurd. Jeg forventer at partiet går ut og avklarer at det nestlederen vår har sagt ikke er i tråd med det partiet står for, sier stortingsrepresentant Øyvind Korsberg (Frp).

– Hva tror du er årsaken til at Sandberg sier det han gjør?

– Per Sandberg sine motiver kommer jeg aldri til å være i stand til å sette meg inn i, hverken i denne saken eller andre saker, sier Korsberg.

Per Sandberg har ikke besvart VGs henvendelser torsdag.

KRISEMØTE: Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande gikk torsdag i hastemøte på Grandes kontor på bakgrunn av Per Sandbergs krasse angrep på KrF. Foto:Lars Joakim Skarvøy,VG

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder