JEVNSTORE PARTIER: Erna Solberg og Jens Stoltenberg representerer partier som valgforsker Bernt Aardal betegner som like store. Foto: Trond Solberg/VG

Ny meningsmåling: Høyre større enn Ap

Månedens valgmålinger viser stridende resultater

Høyre fosser fram i en ny meningsmåling, mens Frp går tilbake 6,3 prosentpoeng. I en annen måling er utviklingen for de to partiene stikk motsatt.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Erna Solberg og Høyre kan glede seg over en framgang på hele 7,1 prosentpoeng i Dagens Næringslivs partibarometer for mai. Høyre er største parti med 32,0 prosent i målingen som er utført av Sentio Research Norge.

Mens Solbergs parti bykser fram, går Fremskrittspartiet kraftig tilbake og ender på 13,2 prosent. Arbeiderpartiet går tilbake 2,8 prosentpoeng til en oppslutning på 30,0 prosent.

Annerledes i annen måling

I en annen måling utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) er imidlertid utviklingen motsatt for alle de tre partiene. Her går Ap og Frp fram, mens Høyre tar det største skrittet tilbake.

Arbeiderpartiet har gått fram 1,2 prosentpoeng den siste måneden, og får en oppslutning på 31,8 prosent, i maimålingen som er utført av Opinion Perduco.

Fremskrittspartiet har den største framgangen med 1,9 prosentpoeng, mens Høyre går tilbake 1,6 prosentpoeng.

- Ap og Høyre jevnstore

- Arbeiderpartiet og Høyre er i realiteten jevnstore. Jens Stoltenberg og Erna Solberg blir derfor sentrale i neste års valgkamp. Men de trenger begge støtte fra småpartier som lett kommer i skyggen, sier valgforsker Bernt Aardal til ANB.

Overfor Dagens Næringsliv kommenterer Aardal de store forskjellene mellom ulike meningsmålinger den siste tiden.

- Jeg mener at bransjen må sette seg ned og diskutere hvorfor utslagene på de forskjellige målingene er så store om dagen, sier Aardal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder