VENTER: Eirik Jensen får trolig vite om han blir tiltalt eller ikke en gang i løpet av høsten. Han nekter straffskyld. Foto: Helge Mikalsen , VG

Sender Eirik Jensen-saken til Riksadvokaten

Spesialenheten for politisaker er ferdige med korrupsjon- og narkosaken mot politilederen Eirik Jensen (58). Nå skal det vurderes om etterforskningen holder til en tiltale.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Mandag ble saken sendt over til Riksadvokaten.

– Jeg kan bekrefte at saken mot Eirik Jensen vil bli oversendt til Riksadvokaten iløpet av dagen, sier Spesialenheten-sjef Jan Egil Presthus til VG.

Prestus har den siste halvannen måneden gjennomgått etterforskningsmaterialet.

Les også: Mener Eirik Jensen sendte SMS om hasjbaronens løpegutt

Vil ikke kommentere

Han har også laget et forslag på hva han mener bør skje i saken mot politilederen, en såkalt innstilling med en påtalemessig vurdering.

– Jeg vil ikke gå inn på innholdet i innstillingen, sier Presthus.

Riksadvokaten vil nå avgjøre om Eirik Jensen skal tiltales eller ikke.

VG har ikke lyktes å få noen kommentar fra Riksadvokaten. Det er ikke kjent hvor lang tid saksbehandlingen vil ta, men VG har tidligere fått antydet om lag to måneder.

Spesialenheten har allerede bedt om en forhåndsberamming, og ifølge VGs opplysninger er Oslo tingrett bedt om å holde av fire måneder til en eventuell rettssak.

Pågrepet for halvannet år siden

Eirik Jensen ble pågrepet 24. februar i fjor. Han er siktet for grov koprrupsjon og medvirkning til grov narkotikaforbrytelse.

Etter å ha sittet varetektsfengslet i tre måneder, ble han løslatt i slutten av mai i fjor.

Hasjbaronen Gjermund Cappelen (49) har erkjent innførsler av opp mot 25 tonn hasj til Norge siden 1990-tallet. Han er siktet for grov narkotikaforbrytelse og grov korrupsjon.

I forrige uke ble rettssaken mot Cappelen som handler om oppbevaring og salg av hasj avsluttet i Asker og Bærum tingrett. I den saken skal det som kjent ikke utmåles noen straff mot hasjbaronen.

Han vil få sin straff på et senere tidspunkt, men det gjenstår altså å se om det skjer i forbindelse med en straffesak hvor også Eirik Jensen står tiltalt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder