Leilighet brant: Mann og kvinne hoppet fra andre etasje

To personer er innlagt på sykehus etter en brann i Snertingdal i Gjøvik natt til lørdag. Begge har pådratt seg bruddskader.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I alt seks personer var i leiligheten da det begynte å brenne, opplyser operasjonsleder Bård Einar Hoft i Innlandet politidistrikt til VG.

– To av disse valgte å evakuere ved å hoppe ut av et vindu i andre etasje. De pådro seg bruddskader i fallet, sier Hoft.

Ifølge operasjonslederen hoppet de ned på fast grunn, og han anslår høyden til 3-3,5 meter. Mannen var i 40-årene, kvinnen i 50-årene.

Har du tips - kontakt VGs journalister

Fikk bruddskader i ryggen

Mannen som ble hardest skadd pådro seg bruddskader i ryggen, og muligens også i en fot. Kvinnen har bruddskader i en arm. I tillegg fikk en mann i 40-årene røykskader, men han er nå utskrevet fra sykehus.

– Når det gjelder brannskadene kjenner jeg ikke omfanget, men mannen skal ha fått brannskader over store deler av kroppen. Han er imidlertid ikke så hardt skadd at han er fløyet til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssykehus.

Hoft sier at situasjonen ble oppfattet som dramatisk for de involverte.

Eksplosjonsartet brann

– Brannen var eksplosjonsartet, men brannvesenet fikk raskt kontroll og brannen ble avgrenset til den ene leiligheten.

Det pågikk et festlig lag i leiligheten da brannen oppsto, og politiet har en klar teori om brannårsaken.

– Vi har en arbeidsteori om hva som startet brannen, men den vil vi foreløpig holde for oss selv. Vi avventer den videre taktiske og tekniske etterforskningen, sier han.

Ifølge avisen Gudbrandsdølen Dagningen er de tre som ble skadet visstnok ikke i familie med hverandre, men alle er lokale. To av dem er beboere i huset. Huset skal være gammelt og isolert med flis i veggene.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder