STÅR PÅ HELE TIDEN: Radioen på pauserommet til utearbeiderne i Tokke kommune har ikke blitt avslått eller byttet kanal på siden 1975 og er et fint samlingspunkt på pauserommet. Her er Oddmund Vågslid (t.v.), med Torgeir Midjås (t.h.), Inge Mostøyl, Osvald Åmot på andre siden av bordet- Foto: STEIN OLAV LIE/VEST-TELEMARK BLAD

Denne radioen har stått på siden 1975

De siste 41 årene er det bare volumbryteren som har vært i bruk på Kurér-radioen på pauserommet til utearbeiderne i Tokke.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er bare strømbrudd som har vært årsaken til at det ikke har vært lyd i radioen, men vi slår den aldri av, sier kommunearbeider Oddmund Vågslid.

Av/på-knappen på Kurér FM Marine deluxe-radioen på pauserommet til utearbeiderne i Tokke kommune er ikke blitt rørt siden høsten 1975 da en ansatt tok den med seg og plasserte den der.

Det var Vest-Telemark blad som omtalte den slitesterke radioen.

– Kollegaen vår som tok med seg radioen har nå gått av med pensjon, men han sa at den kunne bli igjen da han sluttet, forteller Vågslid til VG.

Les også: Hele Norge er skremt til å kjøpe avleggs radioer

Samme kanal i 41 år

Ifølge Vågslid har radioen også stått på samme sted siden 1975 – og på samme kanal: NRK P1.

– Ja, den står på sin faste plass i vinduskarmen og på samme kanal. Den eneste knappen som er rørt på den radioen er volumet. Vi har ikke byttet kanal eller slått den av eller på, sier han.

Les også: Full radio-sprekk i Frp

Hvordan det skal gå med radioen hvis FM-sendingene til de store radiostasjonene tar slutt, er ikke kommunearbeiderne sikre på ennå:

– Vi ringte eieren, som er blitt 90 år nå, og hørte om han kunne tenke seg å få den tilbake når det blir DAB-radio neste år, og det ville han gjerne. Men, så fant vi ut at det kanskje kan gå an å bygge den om fra FM-radio til DAB, så da må vi høre med han om vi får lov å beholde den likevel – hvis det skulle la seg løse, sier Vågslid.

Les også: Kun en av fire hører på dab-radio

God og gammel

Radioen kunne opprinnelig brukes i bil, og er koblet til en transformator.

Kommunearbeiderne synes det er hyggelig å bli møtt av den driftssikre radioen når de kommer på jobben:

– Natt eller dag, radioen er på hele tiden. Vi har mye gammelt på pauserommet vårt, det er vel bare brødet og pålegget som er av nyere dato, sier Vågslid til Vest-Telemark Blad.

Les også: Mange venter med DAB i bilen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder