NORSK FROSK: Norvegicorum-frosken er 4,5 centimeter lang, lever i fjellkjeden Eastern Arc i Tanzania - og er oppkalt etter Norge. Foto: DR. MICHELE MENEGON

Denne frosken er oppkalt etter Norge

(VG Nett) Hils på Norvegicorum - den nyoppdagede fargerike krabaten fra Tanzania som er oppkalt etter Norge.

  • Rune Thomas Ege

Artikkelen er over syv år gammel

Hvert år bruker Norge tre milliarder kroner på å hindre avskoging verden rundt. Slikt setter spor etter seg, også på andre måter enn mer skog.

Under «New Species Award» i New York tirsdag kveld, ble det kjent at denne lille, nyoppdagede frosken har blitt oppkalt etter Norge for å hedre den norske innsatsen for å redde skogen.

- Det er utrolig morsomt, og veldig oppmuntrende og inspirerende for oss at det vi gjør blir lagt merke til, sier kommunikasjonsdirektør Eva Bratholm i Norad til VG.

FORNØYD: Eva Bratholm i Norad. Foto: NORAD

Det kanskje mest kjente krabaten med norskklingende artsnavn, er brunrotten - best kjent som rattus norvegicus.

- Sånn sett er dette et solid skritt oppover i dyrehierarkiet for Norge. Det er en veldig pen frosk, sier Bratholm.

Kamuflert

Norvegicorum-frosken er bare 4,5 centimeter lang og lever i fjellkjeden Eastern Arc i Tanzania - et av områdene Norads Redd-prosjekter skal sørge for å bevare skogen.

- Dette er et isolert område med helt spesielt dyre- og planteliv du ikke finner noen andre steder. Denne frosken ble nylig oppdaget i dette fjellområdet, sier Bratholm.

Frosken er grønn på ryggen og blå på magen - en kamuflasje som skal sørge for at den går i ett både med himmelen eller bakken alt etter hvilken vinkel du ser den fra.

Regnskog-blest

«New Species Award» deles ut av den USA-baserte organisasjonen African Rainforest Conservancy (ARC), som under et årlig arrangement for å skape blest om afrikansk regnskog, hedrer noen som har gjort en spesiell innsats for å bevare regnskog, skriver Norad.

- African Rainforest Conservancy hedrer Norge for landets sterke støtte til opprettelsen av REDD-programmer i Tanzania og andre steder, sier Carter Coleman, president i ARC, til Norad.no.

Mer om

  1. Dyr

Flere artikler

  1. Mini-frosker oppdaget i regnskogen

  2. Rapport: – Regnskogen halvert siden andre verdenskrig

  3. Kongen slår regnskogalarm

  4. Macron til VG om Amazonas-allianse: – Bolsonaro bør bli med i gjengen

  5. Derfor sparer Norge penger på at Brasil ødelegger regnskogen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder