Glemte dåpsbarnet hjemme

TROMSØ (VG) Her er veslejenta som skulle døpes i går. Det var bare et lite problem: Da familien kom fram til kirken, var ikke lille Elisabeth (4 mnd.) med.

ARTIKKELEN ER OVER 18 ÅR GAMMEL

Sannheten åpenbarte seg ute på kirkeplassen i Nordreisa i Nord-Troms, da mamma, pappa, søsken, besteforeldre, onkler og tanter gikk ut av bilene.

Det var nesten ikke til å tro.

- Vi kjørte til kirken i to biler, og da vi kom fram, tok vi en opptelling. Hvor er Elisabeth? Er hun ikke i deres bil? spurte alle. Alle var helt sikre på at ungen vår hadde vært med i den andre bilen, forteller mamma Solveig Nyvoll (37), som på dette tidspunkt var særdeles skjelven og svært bekymret.

- Jeg kjente bare morsfølelsen i meg: Hvor i himmelens navn er ungen min, og hvordan er det med henne??

Pappa Henry Nyvoll satte seg resolutt i bilen og kjørte den vel halve timen tilbake til familiens hus i Oksfjord. Da han kom fram, kunne han puste lettet ut.

Lille Elisabeth lå og sov sin søteste søvn i bilstolen sin inne på et av barnerommene hjemme. Hun lå der pent pyntet, klar til avgang. Fredfylt, og ganske uvitende om alt oppstusset.

Pappa kjørte raskt tilbake, for å rekke fram før presten avsluttet gudstjenesten. Denne gang var lillejenta med - og de rakk dåpen så vidt.

- Jeg var ganske oppgitt, og man blir jo helt matt av at det kan gå an å glemme barnet sitt. Men etterpå kan man jo le litt av dette. Hun hadde det jo bra og led ingen overlast, forteller mamma Solveig.

En slik forglemmelse går faktisk an. Her er forklaringen på dåpsforviklingene:

Hektisk

Stemningen var ganske hektisk hjemme hos familien Nyvoll tidlig i går morges. Besteforeldre, tanter og onkler, mamma, pappa og i alt fire barn skulle pyntes. En på 2 år, en på 3, en på 5 og lillesøster Elisabeth på 4 måneder. Klokken 10 skulle hele følget kjøre hjemmefra i to biler.

- Før jeg tok på meg bunaden, ammet jeg Elisabeth. En tante var snill og kledde på henne. Så ble hun lagt i bilstolen sin, og satt inne i gangen. Hun sovnet der, forteller mamma Solveig.

Dåpsbarnet var klar for kirkebesøk, der hun satt i bilstolen sin. Men en eller annen syntes nok at hun satt litt utsatt til ute i gangen. Noen kunne jo løpe på henne i oppstyret. Derfor ble hun satt inn på et av barnerommene, litt ut av «trafikken».

Der lå hun og sov søtt da resten av selskapet satte seg inn i bilene og kjørte.

- Underveis til kirken stoppet vi på grendehuset i Oksfjord for å laste inn mat og kaker til dåpsfesten. Ingen spurte etter Elisabeth under stansen. Alle var nemlig så sikker på at hun var i den andre bilen.

- Jeg var helt sikker på at en av tantene hadde tatt henne med seg, og tanten var like sikker på at dåpsbarnet var med meg i bilen, forteller Solveig Nyvoll.

Litt før klokken 11 var følget framme ved Nordreisa kirke - og da ble forglemmelsen oppdaget.

- Det var ikke stress som gjorde at vi glemte henne. Det var en misforståelse der alle trodde at hun befant seg i den andre bilen. Det er jo slikt som ikke skal skje, sier mamma.

PS: Elisabeth hylskrek da hun omsider ble døpt i går formiddag - akkurat som dåpsbarn skal gjøre.

- Men resten av dagen, under dåpsfesten på grendehuset, har hun vært søt og god hele tiden, sier mamma Solveig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder