Vår: På Østlandet, Telemark, Aust- og Vest-Agder blir det sol og opp til ti grader. Foto: Frode Hansen VG

Her blir det vårvær

Tirsdag kommer solen! Men ikke alle i landet er like heldige.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Også onsdag blir det sol og en slags vårvarme på Østlandet, og i Telemark og Aust-Agder. Også Vest-Agder vil ta del i moroa, men de kan få regn tidlig på dagen.

– Det blir fint vær og rundt 10 grader i lavlandet. Det betyr en stigning på åtte til ti grader fra helgen. I Vest-Agder blir det opptil ni grader, men det kan komme nedbør. Spesielt tidlig på dagen, men det blir lettere ut på dagen, sier Mariann Foss, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Vårværet varer til onsdag og temperaturene faller på torsdag. Det blir ikke kaldt, men holder seg på seks grader.

Les også: Derfor får vi ingen super-sommer

Resten av landet vil ikke være like heldige. Flere steder vil det blåse opp mot liten storm.

– På Vestlandet og Trøndelag vil det bli stiv kuling og regnbygger i lavlandet og snø i høyden. Møre og Romsdal er det meldt vind og regnbygger og torden utover dagen, sier Foss.

I Nord Norge blir det sørlig kuling, regn og regnbygger. I Nordland og Troms blir det snø i høyden. I Finnmark blir det stiv kuling og rundt null grader. Det blir litt kaldere på Finnsmarksvidda.

Fra torsdag blir det vindfullt i hele Norge, på grunn av lavtrykk, forteller Foss.

– Fra torsdag faller temperaturen litt i hele landet. Det vil falle til mer normale temperaturer, fem til seks plussgrader på dagen og minusgrader på natten. På fjellene er det fortsatt minusgrader, sier hun.

Les også: Ti ting du kan gjøre i strålende vårvær

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder