SOLGTE GRAV-ROSER: Arne Blokhus og kona Marianne Opsahl er fortvilet etter noen stjal rosene de hadde lagt på graven til Mariannes sønn, Christoffer Alexander.

SOLGTE GRAV-ROSER: Arne Blokhus og kona Marianne Opsahl er fortvilet etter noen stjal rosene de hadde lagt på graven til Mariannes sønn, Christoffer Alexander. Foto:,

Fant grav-rosene til salgs på torget

Arne Blokkhus og kona Marianne Opsahl la flotte roser på graven til Mariannes sønn, som ville ha blitt 27 år lørdag. Etterpå fant de rosene til salgs på torget.

Camilla Tryggestad Visjø
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Arne Blokhus delte den uhyggelige opplevelsen i et innlegg på Facebook lørdag, som hittil har blitt delt nesten 900 ganger.

«I anledning Chris sin bursdag så har vi vært på graven med flotte roser. 6 timer etterpå er de til salgs utenfor MC Donalds», skriver Blokkhus.

Berømmer politiet

Familien la ned 25 langstilkede roser på graven til Chris, som ville blitt 27 år lørdag, skriver Drammens Tidende, som først omtalte saken.

– Dette er helt tragisk, spesielt på vegne av dem som gjorde dette, som må nedverdige seg selv på denne måten. Det er svært mange blomster som blir lagt på kirkegården om dagen, og jeg har hørt rykter om at andre har opplevd det samme, sier Blokkhus til VG.

«Vi ble bare skikkelig forbannet og bestemte oss for å sjekke Bragernes Torg for roseselgere. Marianne kjente umiddelbart igjen sine roser på utseende og hvordan hun hadde snittet dem», skriver han videre.

De to ringte deretter til politiet, som kom til stedet med en gang. Ifølge Blokkhus, innrømmet en av rumenerne til stede, at de «andre» hadde vært på kirkegården og stjålet rosene.

Oppfordrer til å melde ifra

Politiet bekrefter hendelsen overfor VG.

– Vi var der og at vi påtraff to rumenske damer i nærheten. Vi snakket med begge parter, men fant ikke de omtalte blomstene. Vi fikk derfor ikke gjort mer med saken, sier operasjonsleder Hans Christian Gundesø i Søndre Buskerud politidistrikt, til VG.

De to damene skal delvis ha innrømmet tyveriet, men siden de ikke ble tatt på fersken, kunne ikke politiet bøtelegge dem, ifølge Drammens Tidende.

– Er dette er kjent problem?

– Vi er ikke kjent med at flere har opplevd det samme, men det er et kjent fenomen at det selges roser på torget.

Politiet oppfordrer alle som har grunn til å tro at deres blomster blir solgt på gaten, om å melde ifra.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder