Brukte minilaster til å måke seg inn i Rema-butikk

Tok med seg safe på ca. 300 kilo

Safen inneholdt bare vekslepenger

Maskinutleier: - Hadde ikke forestilt meg slik bruk

De tre innbruddstyvene hadde nok sett for seg større utbytte da de brukte en minilaster til å br(ø)yte seg inn i Rema-butikken på Herøya natt til fredag. For i safen var det bare vekslepenger.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tre maskerte personer iført hvite kamuflasjedresser brukte minilasteren som rambukk for å bryte seg inn i Rema 1000-butikken.

– Det var nok et effektivt verktøy det. Innbruddstyvene brukte minilasteren til å måke seg gjennom porten inn til lageret vårt. De fikk med seg safen vår, men den inneholdt kun veksel, sier kjøpmann Pål Huseby-Larsen ved Rema 1000 på Herøya i Porsgrunn til VG.

Vannlekkasje

Minilasteren dro med seg en vannledning, og det ble vannlekkasje på lageret, forteller Huseby-Larsen.

Minilasteren sto fortsatt utenfor lageret med motoren i gang da han kom til stedet i femtiden fredag morgen - etter at alarmen gikk hjemme hos ham klokken 04.30.

Ifølge kjøpmannen er den lille hjullasteren merket med utleieselskapet Ramirent. Og Ramirents daglige leder i Agderfylkene, Telemark, Vestfold og Buskerud, Hans Edvard Askjer, blir en smule overrasket da VG forteller om det brutale innbruddet.

– Noe kjent med minilasteren

– Det er noe kjent med den minilasteren, ja, sier Askjer mens han ser på overvåkningsvideoen.

– Jeg hadde ikke forestilt meg at våre maskiner kunne ha et slikt bruksområde. Det er jeg overrasket over. Dersom noen av våre kunder hadde oppgitt at de ville bruke en maskin til dette, så hadde vi nok ikke leid ut til vedkommende, sier Askjer til VG.

– En minigraver er brukt til å kjøre ned porten til lageret. Det er store skader på butikken, blant annet er et vannrør kjørt i stykker slik at vannspruten sto, sier operasjonsleder Gisle Småge i Telemark politidistrikt.

Kjøpmannen synes det er leit at innbruddstyvene har gjort såvidt stor skade i butikklokalene.

- I tillegg til vannlekkasjen falt det ned noen hyller, blant annet med syltetøy. Det er fryktelig kjedelig når sånt skjer, men vi skal sørge for at butikken er åpen i helgen tross mye rydding og ekstraarbeid, sier Pål Huseby-Larsen til VG.

Innbruddet skjedde klokka 4.30, og operasjonslederen betegner det som et sjokkbrekk.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder