HEDERSPRIS: Forsvarsadvokat Geir Lippestad (48) er kåret til Årets Navn av VGs lesere. Foto: MATTIS SANDBLAD

Geir Lippestad kåret til Årets Navn i VG

Donerer pengepremie til sykehusklovner

(VG Nett) VGs lesere har sagt sin mening: Advokat Geir Lippestad er Årets Navn 2012.

- Dette er en stor ære, sier prisvinneren til VG.

I dag ble han overrakt prisen av VGs sjefredaktør Torry Pedersen i VGs lokaler i Oslo. Fire av barna, samt kona Signe var til stede under utdelingen.

- Du var forsvareren til den verste massemorderen Norge har sett. Du var massemorderens talsperson og ombud. Du var advokaten som fikk domstolen til å avsi kjennelse i tråd med massemorderens ønsker.

- Nå er du kåret til «Årets Navn» i Norge! Stemt frem av det folket som ble påført så mye lidelse og smerte av klienten du forsvarte. Jeg betviler at det hadde vært mulig for mange andre enn nettopp deg, sa Pedersen i sin tale til Lippestad.

Hyller kollegene

Helt siden 1974 har VGs lesere stemt frem en verdig vinner. Tidligere har prisen blant annet gått til båtheltene i Utvika, Thor Hushovd, Magnus Carlsen og Kato Air-flykapteinen.

Leserne har vært med på å nominere kandidater, samt å stemme frem de ti finalister. Disse ti ble gjort gjenstand for en representativ meningsmåling.

Lippestad sier at selv om det står hans navn på prisen er det også andre som har sin del av den.

- Jeg hadde ikke klart dette uten forsvarerteamet, så denne er også til Bæra, Jordet og Grøn, sier advokaten.

Gir penger til sykehusklovner

Tradisjonen tro får prisvinneren 50.000 kroner som må tildeles et veldedig formål.

- Jeg velger å gi pengene til sykehusklovnene. Det var ikke et vanskelig valg, for alle som har vært mye på sykehus med syke barn setter stor pris på torsdagene når sykehusklovnene kommer, sier Lippestad.

Han og kona har ett funksjonshemmet barn hver fra tidligere forhold, og Lippestads datter har vært mye innlagt på sykehus.

- Klovnene gir barna glede, håp og forventning, og bringer latter og smil til rom hvor det ligger alvorlig syke barn, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder