HØY STEMNING: Det var høy stemning på Fremskrittspartiets landsmøte da partileder Siv Jensen holdt avslutningstale. Foto: Anne Vinding Foto:

Siv Jensen: - Aktiv dødshjelp er et verdivalg

GARDERMOEN (VG Nett) Siv Jensen sier at Frp går inn for aktiv dødshjelp for at de pårørende skal slippe å ta avgjørelsen.

  • Elisabeth Breien Ellingsen
  • Anne Vinding
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg ser at noen utenfor dette partiet ønsker å fremstille dette som organisert nedslakting av mennesker, sa Siv Jensen i sin avslutningstale til landsmøtet.

Les også:Frp inn for aktiv dødshjelp

- Jeg vil derfor si litt om hva dette dreier seg om. I dag blir pårørende bedt om å ta denne avgjørelsen, ikke den det gjelder. På mange sykehjem i dag øker man morfindosene fordi det er nødvendig. Man trekker ut kontakten. Men det gjøres uten at den det gjelder får være med på avgjørelsen. Det gjøres uten at vedkommende selv får muligheten til å si hva han eller hun ønsker selv. Det vil vi endre på, sier Jensen.

Les også:700 kan få dødshjelp med Frps forslag

- Dette er et verdivalg, ved å la enkeltmennesket selv å ta avgjørelsen. Ikke overlate det til pårørende, sier hun.

- Det Frp ikke kan akseptere er at folk ikke får den behandlingen de har krav på, sier hun.

Høy stemning

Siv Jensen slo også fast -igjen - under sin avslutningstale at hun mener det største partiet på ikke-sosialistiske side bør få statsministeren hvis det blir et regjeringsskifte til høsten.

- Det er helt selvsagt at det største partiet får statsministeren. Nå skal vi gå hjem og jobbe hardt hver time, hver eneste dag fram til valget for å bli det største partiet. Så er det opp til velgerne hvor store vi blir. Og vi skal ha tillit til at velgerne vil avgjøre det spærsmålet, så nå kan vi legge den debatten død, mener Jensen.

Det var høy stemning i salen da partilederen avsluttet landsmøtet. Christian Ingebrigtsens sang ble satt på nok en gang mens halvparten av delegatene løftet skilt med "Morna Jens" og "Heia Siv" og den andre halvdelen klappet.

- Vår politikk har blitt kritisert av alle, før de har kommet etter og ment det samme som oss på mange områder. Men det er bedre at originalen får politikken gjennomført, enn at en dårlig kopi prøver å gjøre det, ropte Jensen før medlemmene klappet og ropte.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder