Siv Jensen: – Har ikke sett videoen

Partileder Siv Jensen (Frp) hevder hun ikke har sett justisministerens «infovideo».

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Finansminister Siv Jensen sier hun ikke har sett den omstridte filmen med justisminister Anders Anundsen (Frp) i hovedrollen.

– Jeg har jobbet med statsbudsjettet, sier Jensen i et møte med pressen før budsjettkonferansen ved Statsministerens kontor onsdag.

Kraftig kritikk

Mandag publiserte justisminister Anders Anundsen en video hvor han selv figurerer som reporter og forteller seerne om Justisdepartementets tiltak de to siste årene. Han sier også at det er «frustrerende som politiker er at media ofte er opptatt av å finne de negative vinklingene på sakene.»

Se utdrag fra videoen her!

Justisministeren har fått kraftig kritikk for videoen, som omtales som ren propaganda av kritikerne, blant andre leder for justiskomiteen på Stortinget og nestleder i Ap, Hadia Tajik.

– Denne videoen er ren egenreklame. Det er samtidig en dårlig skjult kritikk av den frie presse, der tjenestepersoner er brukt for å legitimere et politisk budskap, sa Tajik til VG tirsdag.

Forventer tydelige svar

Kontrollkomiteens leder på Stortinget, Martin Kolberg, sa til VG tirsdag at han forventer tydelige svar fra statsminister Erna Solberg om hun synes filmen er akseptabel.

Statsminister Erna Solbergs medarbeidere opplyste til VG tidligere tirsdag at justisministeren ikke hadde orientert dem om videoen.

I en epost til VG skriver hun:

«Jeg har prioritert å arbeide med budsjettet for neste år – for å sikre sysselsettingen, velferden og en trygg omstilling, og har derfor ikke fått sett filmen ennå. På generelt grunnlag vil jeg si at politikere må kunne treffe og snakke med ansatte i etatene. Det er ikke uvanlig at både ansatte og ledere er til stede og blir intervjuet eller kommenterer under møter med statsråder eller andre politikere. Jeg ser imidlertid at grensegangen kan være vanskelig. Generelt vil jeg si at politikere må ha et bevisst forhold til hvordan de forholder seg til ansatte.»

På spørsmål fra VG om hun kan stå inne for kritikken Anundsen i filmen sin retter mot norske medier, svarer Solberg slik:

«Pressen gjør en viktig jobb i vårt samfunn. Jeg har et godt forhold til norsk presse.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder