TRAGEDIE: Keilon Stenfeldt Nilsen (innfelt) gikk av bussen på det siste stoppet før en mann drepte sjåføren og de gjenværende passasjerene på Valdresekspressen. Foto: EGIL JØRGEN LUND, NTB SCANPIX/PRIVAT

Gikk av bussen like før drapene: - Veldig surrealistisk

Keilon Stenfeldt Nilsen (18) lå og sov da han ble vekket med beskjed om at tre personer var drept på bussen - like etter han hadde gått av.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL


Stenfeldt Nilsen var på vei fra Bergen til Årdal mandag kveld. Han forteller at bussturen forløp helt vanlig, og at han lå og halvsov hele veien.

- Det var en helt normal busstur. Jeg satt helt bakerst i bussen og halvsov. Jeg husker ikke helt hvor mange som var på bussen når jeg gikk av, men det var noen igjen, forteller han.

VG Direkte: Følg utviklingen i saken direkte her!

Ifølge Stenfeldt Nilsen så han ingenting mistenkelig da han gikk av på Øvre Årdal busstasjon. Siden han skulle på jobb tidlig på tirsdag, gikk han raskt til sengs.

Neste stopp på ruten er Sletterust, men hit kom bussen aldri.

- Så ble jeg oppringt av venner og familie som var bekymret for meg, sier han.

- Fikk panikk

Stenfeldt Nilsen gikk raskt inn på nettavisene for å få oversikt over tragedien som hadde skjedd like etter han gikk av Valdresekspressen.

HAR DU BILDER, VIDEO, TIPS ELLER INNSPILL?2200@VG.NO || SMS/MMS til 2200 || TLF: 22000000

- Det var veldig surrealistisk. Det var veldig ekkelt når jeg så overskriftene på nettavisene, sier 18-åringen.

Bildeserie: Bussdrapene i Årdal

Keilons søster, Ine Stenfeldt Nilsen, forteller at hun først ble klar over tragedien da hun ble kontaktet av en journalist.

- Jeg fikk først vite det etter at det ringte en journalist og sa at min bror hadde vært på en buss, og at den var kapret og tre personer var drept. Jeg fikk helt panikk og skrek «hva?!».

- Kunne vært broren min

Journalisten fortalte da at broren hadde gått av bussen og var i sikkerhet.

- Jeg kjenner på følelsen ennå. Jeg ringte raskt til min mor for jeg tenkte at hun i hvert fall måtte få høre det. Hun sa at alt hadde gått bra, så da fikk jeg roet nervene, forteller søsteren.

Hun klarer ikke helt å fri seg fra tanken om at broren kunne blitt skadet.

- Jeg klarer ikke helt å sette ord på det, det er helt surrealistisk og jeg er nesten litt lammet av det. Det er så rart at det kunne vært ham. Det er så tilfeldig at han hadde gått av, sier hun

Søsteren forteller at de to treffes ofte hjemme på Askøy utenfor Bergen.

- Men nå skal det bli veldig, veldig godt å se ham igjen, sier søsteren

Tre drept

Politiet fikk først melding om et trafikkuhell, men klokken 17.35 mandag ettermiddag sendte de ut en pressemelding om at Valdresekspressen var kapret, og at det var skadede personer om bord.

Nesten halvannen time senere, like før klokken 19.00, ble gjerningsmannen pågrepet av mannskaper fra brannvesenet. Det er en mann i 30-årene fra Sør-Sudan som er mistenkt i saken, og vedkommende ble fraktet til Haukeland universitetssykehus.

Da redningsmannskapene tok seg inn, fant de tre personer knivdrept inne i bussen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder