GRIPER FATT: - Vi tar sikte på å legge fram en proposisjon før påske, sier helseminister Bent Høie (H). Foto: Harald Henden

Høie legger fram omskjæring-forslag før påske

Helseminister Bent Høie (H) skal før påske neste år ta stilling til hvorvidt regjeringen kommer til å gå inn for at omskjæring av guttebarn skal inn i det offentlige helsevesenet.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Helse- og omsorgsdepartementet sendte for mer enn to år siden spørsmålet om omskjæring av gutter skal bli et etablert tilbud i helsevesenet, ut på høring. Den rødgrønne regjeringen konkluderte aldri i saken.

Men et flertall av partiene på Stortinget ønsker å regulere praksisen med omskjæring av guttebarn, og Høie lover nå å gripe fatt i saken, skriver Aftenposten.

- Vi vil gå gjennom høringsuttalelsene i saken før vi tar stilling til hva som skal være regjeringens holdning. Vi tar sikte på å legge fram en proposisjon før påske, sier Høie.

Tidligere har departementet uttalt at det mest hensiktsmessige er at rituell omskjæring foretas i regi av offentlige sykehus i forbindelse med fødsel. Barneombudet og Legeforeningen ønsker på sin side en aldersgrense på 16 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder