FAVORITT: Viseadmiral Haakon Bruun-Hanssen har vært blant favorittene til å overta som ny forsvarssjef. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Dagbladet: Haakon Bruun-Hanssen blir forsvarssjef

Viseadmiral Haakon Bruun-Hanssen (52) blir ifølge Dagbladet utnevnt til ny forsvarssjef av Kongen i statsråd fredag. Han tar over etter Harald Sunde.

Artikkelen er over seks år gammel

Avisa har snakket med flere kilder som opplyser dette.

Haakon Bruun-Hanssen er i dag sjef for Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø. Han har tidligere vært blant annet generalinspektør for Sjøforsvaret og stabssjef i sjøforsvarsstaben, etter tidligere i karrieren å ha vært skipssjef på flere ubåter.

Bergenser

Ifølge Dagbladet blir Haakon Bruun Hanssen den første forsvarssjefen med bakgrunn fra Sjøforsvaret siden admiral Torolf Rein var øverste sjef for Forsvaret mellom 1989 og 1994.

Det var fem søkere til stillingen som forsvarssjef. Bruun-Hanssen har vært regnet som den sterkeste kandidaten sammen med Louise Dedichen, kontreadmiral og sjef for Forsvarets høyskole i Oslo. De andre søkerne var viseadmiral Jan Erik Finseth, generalmajor Finn Kristian Hannestad og kontreadmiral Elisabeth Natvig.

Etterfølger Sunde

Bruun-Hansen vil etterfølge Harald Sunde, som ble utnevnt til forsvarssjef i mai 2009. Sunde vil nå aldersgrensen på 60 år først i 2014, men opplyste i mars i år at han ønsket å fratre høsten 2013.

Dette er første gang stillingen som forsvarssjef har vært utlyst, riktignok bare internt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder