STOLT AVDELINGSSJEF: Avdelingssjef Øyvind Modalsli ved avdeling for urologi ved OUS sier at resultatet i kvalitetsregisteret inspirerer dem i arbeidet videre. Foto: Oslo universitetssykehus, Tore Berntsen

OUS glade for knallresultater

Sjef ved Oslo universitetssykehus (OUS) Øyvind Modalsli fremhever seks kirurger etter at de leverte de aller beste resultatene i Norge på sitt felt.

May Linn Gjerding
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Denne statistikken har jo nå kommet for første gang. Vi ble jo selvfølgelig veldig glade for å se at et målrettet arbeid med å samle disse operasjonene på få hender, har vært vellykket, sier avdelingssjef Øyvind Modalsli ved avdeling for urologi ved Oslo universitetssykehus.

OUS leverte de desidert beste resultatene i oversikten til Prostatakreftregisteret .

- Hvordan har dere oppnådd et så høyt kvalitetsnivå i behandlingen?

- Dette har nok sine grunner. Det utføres nå 600 prostataoperasjoner i året ved OUS. Volumet hos oss er desidert størst i Norge. Det gir en veldig erfaring og trening for de kirurgene som gjør dette. Det er en stabil gruppe på seks kirurger ved Radiumhospitalet og Aker som har stått for dette, opplyser Modalsli.

Ved OUS hadde bare 13 prosent av mennene som ble operert for prostatakreft såkalt ufri rand, hvor det var kreftceller igjen i kuttflaten hos pasienten. Ved Ahus hadde hele 64 prosent av pasientene «ufri rand».

- Denne tabellen er jo veldig tydelig. Den har vært basert på nøyaktig innsamlede resultater. Det er en fin måte å arbeide på å ha kvalitetsregistre. Slik må sykehusene jobbe videre. Dette inspirerer oss til å arbeide videre med kvalitet, sier avdelingssjef Øyvind Modalsli.

Han påpeker at det som også skiller OUS fra de andre sykehusene i den aktuelle tidsperioden, er at de brukte robot i prostataoperasjoner.

- Den gangen var det bare Oslo som brukte robot. Jeg mener det medvirker til gode operasjonsresultater. Jeg mener at kombinasjonen av godt verktøy og stor erfaring har gitt utslaget, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder