MÅ SLÅSS: Lysbakken håper ikke SV sine venner tar for gitt at han kommer inn på Stortinget. Her på SVs landsmøte på Lillestrøm i mars. Foto: Trond Solberg

Lysbakken kan miste stortingsplassen

Sosialistisk Venstrepartis leder Audun Lysbakken ville ha mistet sin stortingsplass dersom Respons Analyses fylkesmåling for Bergens Tidende hadde vært valgresultat.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Sosialistisk Venstreparti får en oppslutning på 3,7 prosent på målingen, en oppgang på 0,1 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling for Hordaland som ble gjort for Bergens Tidende i mars i år.

Oppgangen er ikke nok til å hindre at Lysbakken ville ha mistet stortingsplassen dersom målingen hadde vært valgresultat.

- Målingen viser det vi har sett lenge. Vi må slåss for mandatet. Det er innenfor rekkevidde, men bare hvis SVs venner faktisk stemmer på oss. Jeg håper de ikke tar det for gitt at jeg kommer på Stortinget, sier Lysbakken til Bergens Tidende.

Partibarometeret viser at den største overraskelsen heter Miljøpartiet De Grønne. MDG går fram 3,6 prosentpoeng til 6,1 prosent på fylkesmålingen. Også Kristelig Folkeparti går fram, opp 2,6 prosentpoeng til 8,5 prosent.

Størst oppslutning får Høyre, som får støtte fra 34,4 prosent av de spurte. Høyre faller imidlertid 4,3 prosentpoeng fra marsmålingen. Arbeiderpartiet faller 1,8 prosentpoeng til 23,5 prosent. Fremskrittspartiet går fram 0,9 prosentpoeng til 12,7 prosent. For de øvrige partiene er det mindre bevegelser. Venstre faller 0,4 prosentpoeng til 4,6 prosent, Senterpartiet går fram 0,9 prosentpoeng til 4,4 prosent, og Rødt faller 0,5 prosentpoeng til 1,9 prosent. Kategorien andre partier får samlet 0,2 prosent på målingen, et fall på 1,1 prosentpoeng.

Målingens feilmargin er mellom 2 og 4 prosentpoeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder