- Det er en dronning på 200 kilo!

FEIT FANGST: Eller kanskje kveit fangst? Torstein Halstensen hadde sitt livs fiskelykke da han fikk denne ruggen på kroken. FOTO: MORTEN LAUPSA-BORGE

Her drar han opp monsterkveita

Etter 25 år fikk Torstein Halstensen endelig oppleve den ultimate fiskelykken: Lørdag kveld dro han en rekordstor kveite om bord i sjarken sin utenfor Øygarden i Hordaland.

 • Karna Buggeland Sælebakke

Artikkelen er over seks år gammel

- Vi brukte tre timer på å få den opp i båten, og vi var tre stykker, forteller Halstensen på telefon til VG lørdag kveld.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Den erfarne fiskeren har jaktet på kveite siden 1991, og regner med å har fanget rundt 500 av dem i løpet av de 25 årene han har holdt på. De foregående kveitene har riktignok ikke kunnet måle seg med denne.

- Jeg tror den må være rundt 200 kilo. Vi tilkalte andre båter for å få hjelp, men vi er førti kilometer fra land, så da måtte vi prøve selv.

Han har i årevis jobbet med å kartlegge og merke fiskebestanden på oppdrag for Havforskingsinstituttet, og la ut på tur tidlig lørdag sammen med to andre hjelpere.

- Vi er på en egen operasjon, der vi merker fisk. Vi prøver å finne ut hvor de vandrer og beholde bestanden i Sør-Norge. Mens vi holder på så vaser vi rundt en gjeng med folk, så det er litt sosialt i tillegg. Men det er tøffe greier, det er minst tre meter sjø her nå, forteller Halstensen.

Måtte avlives

Han skulle riktignok ønske at kveita ikke måtte avlives etter at den bet på kroken.

- Egentlig skulle den vært satelittmerket og sendt ut igjen, men den har fått skader. Så med tungt sinn har vi valgt å avlive den. Vi hadde utstyr til merking, men på grunn av skadene hadde vi ikke noe valg.

- Jeg kjenner sjøen bedre enn jeg jeg kjenner mitt eget soverom. Her i Sør-Norge er det jo ikke fisk igjen, så det er trist at den er død, forteller hordalendingen.

Til tross for at kveita måte avlives av skadene er han ikke i tvil om hvordan det føles å dra i land en fisk av slike dimensjoner.

- Når du opplever noe sånn så er det jo sykt. Det er klart det var en voldsom glede! En frisk måte å tilbringe lørdagskvelden på, humrer Halstensen.

Flere artikler

 1. Wictor (58) fikk 300 kilo sel på kroken

 2. Beist på nesten 200 kilo bet på kroken – tok halvannen time å dra i land

 3. Derfor bør du ikke kaste søppel i naturen

 4. Fikk kveite nesten dobbelt så tung som seg selv

 5. Tapte kampen om julekveiten mot to sultne otere

Fra andre aviser

 1. Kom til land med 173 kilo kveite

  Aftenposten
 2. Kom til land med 173 kilo kveite

  Bergens Tidende
 3. Her må Torstein avlive kjempekveiten inni en sekk

  Bergens Tidende
 4. Kjempefisken er blitt en helt spesiell attraksjon

  Bergens Tidende
 5. Kjempet med kjempekveiten i to timer

  Bergens Tidende
 6. - Denne fisken skulle aldri blitt spist

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no