ETTERFORSKET: I mai i fjor valgte den unge jenta å anmelde kampsporttreneren til politi i Oslo. Han stiller seg uforstående til anklagene. Foto: SCANPIX
ETTERFORSKET: I mai i fjor valgte den unge jenta å anmelde kampsporttreneren til politi i Oslo. Han stiller seg uforstående til anklagene. Foto: SCANPIX

Kampsporttrener tiltalt: Skal ha befølt og kysset elev i klubblokale

Forsvarer: Nekter straffskyld

INNENRIKS

Politiet mener kampsporttreneren i 20-årene skal ha befølt en mindreårig jente i klubbens lokaler i Oslo - og tatt kontakt på Internett og bedt henne om å kle av seg foran webkamera.

Publisert: Oppdatert: 09.04.14 14:57

Nå er mannen tiltalt for seksuell handling og uanstendig atferd overfor et mindreårig barn.

- Politiet tar slike saker på alvor, sier politiadvokat Sturla Henriksbø ved Oslo politidistrikt til VG.

Ifølge tiltalen, skal kampsporttreneren ved flere anledninger i perioden 2010 til 2013 ha befølt den unge jenta på flere intime steder på kroppen i klubbens lokaler.

I tillegg skal han ved et tilfelle ha kysset henne i nakken.

- Idretten skal være et trygt sted for barn

- Det er uakseptabelt når slikt skjer, og det er viktig at man får stilt til ansvar de personene som det gjelder. Idretten skal være et trygt sted for barn, sier politiadvokaten.

I det samme tidsrommet skal kampsporttreneren også ha tatt kontakt med eleven via et chatte-program på Internett, omtalt henne med kallenavn, oppfordret henne til å kle seg naken foran webkamera og gitt uttrykk for at han ønsket samleie med eleven sin, ifølge tiltalen.

- I den rollen som han hadde som hennes instruktør, så skal han ha misbrukt sin tillitssituasjon i forhold til henne. Kontakten mellom dem foregikk mens hun var 13 til 15 år, sier Henriksbø.

Vil fradømme retten til lederverv

Det var den den fornærmede jenta som selv anmeldte forholdet til politiet i mai i fjor.

- Han stiller seg uforstående til anklagene i tiltalen. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier kampsporttrenerens forsvarer, Christian Flemmen Johansen, til VG.

Oslo statsadvokatembeter opplyser i tiltalen at de vil legge ned påstand om at kampsporttreneren mister retten til å være leder, instruktør eller å ha en ledende stilling for jenter under 20 år for en periode på fem år dersom han dømmes.

Bistandsadvokaten til den unge jenta, Anette Skjerven Arnkværn, forteller at jenta ikke sa noe til familien eller andre før i mai i fjor.

- Hun har hatt mye fravær fra skolen på grunn av dette, og foreldrene skjønte ikke hvorfor. Først i mai i fjor falt alle brikkene på plass, sier Arnkværn til VG.

Bistandsavokaten forteller at jenta opplevde trenerens oppførsel som ekstremt ubehagelig, men at hun fått god hjelp og støtte av klubben.

- Nå går hun på videregående, hun ser fremover og ting går mye bedre, avslutter Arnkværn hos Aurlien Vordahl & Co Advokatfirma.